Fudbal

Selektor BiH o Ligi nacija: Četiri meča u najnezgodnijim terminima, igrači su tad istrošeni i fizički i psihički!

Autor Dragan Šutvić

"Zmajevi" će odmjeriti snage sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom, a čak četiri utakmice odigraće u prvoj polovini juna naredne godine.

Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

Kuglice su rekle svoje – reprezentacija BiH igraće u trećoj sezoni Lige nacija protiv selekcija Finske, Rumunije i Crne Gore.

Protiv Finaca su "zmajevi" igrali u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, sa Rumunima su posljednji meč igrali davne 2011. godine, dok protiv Crne Gore BiH nikada nije odigrala zvaničnu utakmicu.

Prvoplasirana ekipa iz grupe izboriće nastup u A diziviji, dok će se posljednjeplasirana preseliti u slabiji, C rang.

"Drago mi je da je opet Finska tu, da im vratimo dug iz prošlih kvaliikacija. Tu su i Crna Gora i Rumunija, tako da mislim da imamo šansu da budemo ispred svih ovih reprezentacija, odnosno da zauzmemo prvo mjesto u grupi. Sve zavisi od nas, moramo da izgledamo mnogo bolje nego što je bio slučaj u prošlim kvalifikacijama. Moramo da analiziramo gdje smo bili dobri da budemo još bolji, gdje smo odigrali loše da minimiziramo, i u svakoj utakmici da napredujemo i izgledamo čvrsti i jaki", rekao je selektor BiH Ivajlo Petev za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Čak četiri od šest utakmica odigraće se u intervalu od 2. do 14. juna naredne godine.

"To su najnezgodniji termini za igrače jer su istrošeni i fizički i psihički, ali raspored UEFA je takav, toga moramo da se pridržavamo. Bitno je da nađemo motivaciju i da odigramo dobro, da odradimo dobar posao, to je najbitnije", istakao je bugarski stručnjak.

Raspored i satnica odigravanja utakmica biće naknadno određeni.

DIVIZIJA B

Grupa B1: Ukrajina, Škotska, Irska, Jermenija.

Grupa B2: Island, Rusija, Izrael, Albanija.

Grupa B3: Bosna i Hercegovina, Finska, Rumunija, Crna Gora.

Grupa B4: Švedska, Norveška, Srbija, Slovenija.