Fudbal

Hrvat golčinom raspalio derbi, ali trka za titulu je gotova? Igrali Čelsi i Liverpul, a pobijedio Mančester siti!

Autor Nebojša Šatara

Derbi je prošao baš onako kako je poželio Pep Gvardiola

Izvor: Profimedia/COLORSPORT / Ashley Western

Čelsi je odstranio nezadovoljnog Romelua Lukakua i izbjegao poraz u velikom derbiju protiv Liverpula - 2:2 (2:2). Ipak, taj rezultat će samo djelimično zadovoljiti i jedne i druge, jer je pravi pobjednik ovog derbija je Mančester siti, koji je na bezbjednoj udaljenosti na vrhu tabele gledao borbu svojih direktnih rivala.

Sadio Mane i Mohamed Salah pogađali su poslije brzih akcija i donijeli gostima prednost 2:0 pogocima u 9. i 26. minutu. Međutim, šampion Evrope nije klonuo dok mu je prijetila katastrofa, pa je smanjio zaostatak golčinom hrvatskog veziste Matea Kovačića u 42. minutu.

Njegov snažan udarac "iz koljena" sa oko 20 metara pokrenuo je domaće i na tom talasu su izjednačili u 46. minutu. Konačnih 2:2 postavio je Kristijan Pulišić na perfektnu asistenciju Ngoloa Kantea i ispostavilo se da je to konačan rezultat, bez obzira na to što je Markos Alonso prije poluvremena mogao da potpuno preokrene rezultat.

Da li bi Čelsi bio opasniji da je odstranjeni Romelu Lukaku bio dio tima? Vjerovatno da, s obzirom na njegovu formu u posljednjim mečevima, ali Belgijanac je kontroverznim intervjuom napravio sebi problem i sada je pitanje da li će ostati u klubu koji ga je ljetos platio 115 miliona evra i u kojem ove jeseni nije opravdao toliki novac.

Pogledajte kako sada izgleda tabela i koliko je tek sada značajan subotnji preokret Mančester sitija protiv Arsenala.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)

Tagovi