• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuni haos - premijerligaši bez Brazilaca i u LŠ! Zahtijevaju da FIFA drakonski kazni klubove zbog jedne odluke

Autor Dragan Šutvić

Prekid meča Brazila i Argentine nije jedina stvar o kojoj se priča. Sada se traži kazna za klubove.

 fifa fudbalski savez brazila kazna za premijerligaške klubove Izvor: Profimedia

Problemi sa koronom, striktna pravila, crvene zone i sve to je natjeralo klubove da uoči reprezentativne pauze donesu odluku o zabranama za pojedine fudbalere.

Tako su skoro svi premijerligaški klubovi odlučili da ne dozvole igračima da idu u Južnu Ameriku koja pripada spomenutoj crvenoj zoni. Uostalom, da su bili u pravu moglo je da se vidi i po dešavanjima sa meča Brazila i Argentine i prekida koje su izazvali predstavnici zdravstvene organizacije.

Možda će vas zanimati

Međutim, tu se priča ne završava. Fudbalski savez Brazila je podnio zahtjev FIFA u kome traže da se svi premijerligaški klubovi koji nisu dali dozvolu brazilskim igračima drakonski kazne - suspenzijom na pet dana.

U prevodu to bi značilo da Čelsi i Mančester junajted ne bi mogli da računaju na Brazilce ni u mečevima Lige šampiona u utorak, dok bi Liverpul i Mančester siti koji igraju u srijedu mogli da ih uvrste u sastav.

Na listi igrača koji bi propustili naredne mečeve klubova su Tijago Silva (Čelsi), Ederson i Gabrijel Žesus (Siti), Alison, Roberto Firmino i Fabinjo (Liverpul), Fred (Junajted), Rafinja (Lids). Zbog toga Fudbalski savez Engleske (FA) pokušava sa FIFA da riješi situaciju i da pronađu neki zajednički jezik.

Aktivirali su se i klubovi koji će podnijeti zvaničnu žalbu FIFA.

"Igrači ne bi trebalo da budu kažnjeni za ono što je van njihove kontrole. Takođe, kažnjavaju se klubovi zbog toga što su stavili zdravlje igrača na prvo mjesto i nisu im dozvolili da putuju u zemlje koje su u crvenoj zoni što su savjetovali predstavnici zdravstvene organizacije Engleske. Uz sve to bi Čelsi i Junajted bili dodatno kažnjeni sa izostancima za Ligu šampiona, a Liverpul i Siti ne", navodi se u tekstu engleskog "Independenta". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC