SPREMNI ZA TURSKU

Stanojević precrtao još dvojicu: Za njih nema mjesta ni na pripremama, tri talenta traže svoju šansu!

Autor Haris Krhalić

Za Aleksandra Šćekića je poznato da klub napušta zbog odlaska u inostranstvo, ali još dva igrača više nisu u planovima trenera crno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana se spremaju za izazovnu 2022. godinu! I dok su u prethodnom periodu mogli da "očvrsnu" na beogradskoj zimi, crno-belima se bliži put na toplu Tursku, gde će brusiti formu pred nastavak sezone.

Ekipa Aleksandra Stanojevića u nedjelju odlazi u Antaliju, a spisak igrača koji putuju na pripreme dao je zanimljive naznake o tome na koga se (ne) računa, a koji talenti bi tokom proljeća mogli da postanu novi ljubimci navijača.

Partizan u nedjelju polazi put Turske, gdje će se zadržati do 6. februara. Crno-bijeli su potvrdili da će tamo odigrati pet pripremnih mečeva, ali pojedinci iz prvog tima tamo neće biti da se bore za svoje mjesto u timu.

NA KOGA STANOJEVIĆ VIŠE NE RAČUNA?

Trojica igrača nisu se našla među 30 imena koja će otputovati u Antaliju. Prvi među njima, i igrač koji je imao daleko veću ulogu u timu, jeste Aleksandar Šćekić.

Reprezentativac Crne Gore će uskoro i zvanično postati igrač poljskog Zaglembja, pa će crno-bijelima u narednom periodu naročito postati prioritet dovođenje zadnjeg veznog. To je pozicija koju je Stanojević već naglašavao kao potrebnu za "novu krv", a odlaskom Šćekića je taj problem još izraženiji.

Izvor: MN PRESS

Dok se očekuje dolazak novog defanzivnog zadnjeg veznog, na spisku putnika nema ni Rajka Brežančića. Iskusni lijevi bek već odavno nije u planu Stanojevića, ispred njega na toj poziciji su i Slobodan Urošević i Ivan Obradović.

Samo se postavlja pitanje hoće li Brežančić raskinuti ugovor ove zime i tako napustiti klub ili će čekati istek saradnje koja stiže na ljeto.

Na kraju, Stanojević više ne računa ni na Nikolu Štulića. I to nije novost. Mladom napadaču je još ljetos bilo rečeno da bi mu bilo pametnije da potraži novu sredinu ili ode na pozajmicu, ali je on želio da se bori za minutažu.

Izborio se za čitavih 14 minuta, pošto od sjajnih Rikarda Gomeša i Marka Milovanovića nije mogao ni da pomisli na mjesto u timu. I sada će propustiti i pripreme, što bi moglo dodatno da mu oteža narednih šest mjeseci, bilo da ostane u Humskoj ili je napusti.

KO SU NOVA IMENA NA SPISKU?

Lazar Slavković i Nikola Štulić
Izvor: MN PRESS

Tri imena su "precrtana", ali u Tursku zato idu trojica igrača koji su crno-bijelima priključeni mladih timova i Teleoptika. U prvi tim su stigli Lazar Slavković, Mihajlo Ilić i Mihajlo Petković.

Slavković je golman koji će imati prilike da radi uz standardni "trio" čuvara mreže Popovića, Stevanovića i Lukača. Novopazarac ima 19 godina i prošao je mlađe selekcije crno-bijelih, a jedan period je proveo na pozajmici u Zemunu.

Mihajlo Ilić je štoper rođen 2003. godine koji će pokušati da se nametne i pokaže koliki je potencijal za budućnost, a već je tokom jeseni upisao jedan nastup u Superligi. Vezista Mihajlo Petković je još mlađi - on je 2004. godište, ali već je nastupao u starijim uzrasnim grupama i očigledno je da Stanojević želi da i njega ima na oku.

Evo kako izgleda kompletan spisak putnika na pripreme crno-bijelih:

  • GOLMANI: Lukač, Popović, Stevanović i Slavkovićž
  • ODBRANA: Saničanin, Vujačić, Živković, Ostojić, Miljković, Obradović, Urošević, Miletić i Ilić
  • VEZNI RED: Natho, Pavlović, Baždar, Zdjelar, Terzić, Jojić, Marković, Pantić, Jović, Lutovac, Smiljanić, Lakčević i Petković
  • NAPAD: Holender, Menig, Gomeš i Milovanović.