• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo mora da obraduje Zvezdu i Partizan! Novi format LŠ počinje 2024. godine, UEFA sprema mnogo veći novac nego do sada!

Autor Dragan Šutvić

Procjenjuje se da će Evropska fudbalska federacija zaraditi do 40 posto više novca od prodaje TV i komercijalnih prava, a koje će uplatiti na račun klubova.

 liga šampiona novi format veća zarada  Izvor: Profimedia

Liga šampiona kakvu danas poznajemo prestaće da postoji od sezone 2024-25, kada će na scenu stupiti novi format – sa 36 ekipa.

Klasično takmičenje od osam grupa po četiri ekipe zamijeniće jedinstvena liga, gdje će timovi dobiti priliku da odigraju više mečeva u evro-eliti nego što je do sada bio slučaj, a promjene će stići i kad je riječ o nokaut-fazi.

Možda će vas zanimati

Ekipe koje budu plasirane od devetog do 24. mjesta igraće u baražu za osminu finala. Oni koji završe od 9. do 16. mjesta biće nosioci u doigravanju, te će u duelima sa timovima koji budu plasirani od 17. do 24. pozicije biti domaćini u revanš mečevima.

Ekipe koje budu plasirane od 25. do 36. mjesta završiće takmičenje na evropskoj sceni za tu sezonu, bez šansi da se presele u Ligu Evrope, kao što je to do sada slučaj.

A tokom popodneva stigle su i najave o "finansijskoj injekciji" za klubove koji budu učesnici novog formata.

Prema navodima urednika sportske redakcije Tajmsa Martina Ciglera, Evropska fudbalska federacija očekuje znatno povećanje prihoda kada je riječ o prodaji TV i komercijalnih prava.

Navodi se da bi zarada, u odnosu na sadašnju, mogla da bude veća i za 40 posto, odnosno premašiće pet milijardi evra godišnje, pa će se klubovima na račune sliti više novca nego sada.

Za ljubitelje u Srbiji ovo je veoma značajno jer, obzirom na sjajne rezultate Crvene zvezde i Partizana na evropskoj sceni i trenutno 11. mjesto na evropskoj rang-listi, postoji mogućnost da Srbija tada bude imala direktnog učesnika u Ligi šampiona, a jednog u kvalifikacijama.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC