Šok

Haos na afričkom Kupu nacija, igraće se meč bez golmana! Našli su rješenje, braniće onaj ko se pokazao na treningu!

Autor Nikola Lalović

Ovo do sada nije viđeno na velikim takmičenjima.

Izvor: Profimedia

Virus korona pravi ogromne probleme u svetu sporta, a na Kupu nacija ćemo zbog velikog broja zaraženih gledati meč bez golmana!

Ekipa Komora se prvi put kvalifikovala na prvenstvo Afrike, a El Fardu Ben je dao prvi gol za taj tim na ovom prvenstvu. Uspjeli su da pobijede Ganu i plasiraju se u nokaut fazu, ali će je igrati bez golmana!

Komori su žestoko oslabljeni pred meč sa favorizovanim Kamerunom u ponedjeljak jer su dobili 12 pozitivnih testova na kovid. Od toga su petorica pozitivnih fudbaleri, a čak trojica golmani! Svi čuvari mreže su ispali iz konkurencije i sada je potvrđeno da se neće oporaviti na vrijeme da zaigraju u ponedjeljak.

Pošto je i selektor Amir Abdu pozitivan plan za rješavanje ove krize novinarima je iznio njegov asistent Danijel Padovani.

"Već smo izabrali igrača koji će startovati kao golman, to je igrač koji je na treningu pokazao da može dobro da brani", otkrio je on. 

Tako da ćemo u ponedjeljak imati prilike da vidimo da li će igrač koji stane na gol moći da zaustavi šuteve kamerunskih napadača. pogotovo prvog strijelca takmičenja Abubakara.