Fudbal

Izostanak iz Lige šampiona kao ispadanje iz prvenstva! Direktor Milana govorio i o infrastrukturi: Novi stadion ključan!

Autor Dragan Šutvić

Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis se na EXPO samitu u Dubaiju dotakao nekoliko tema.

Izvor: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Milanski vječiti rivali trebalo bi, u narednim godinama, da dobiju novi stadion vrijedan čak milijardu evra.

Gradnja bi, kako je saopšteno krajem prošle godine, trebalo da počne nakon Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, a sve do tada će se koristiti San Siro (ili "Đuzepe Meaca").

O ulaganjima u infrastrukturu, koja je neophodna za rosonere, govorio je izvršni direktor Milana Ivan Gazidis na EXPO samitu u Dubaiju.

"Moramo da izgradimo novi stadion, takvi objekti su dostupni svima. Konkretno, novi stadioni u Premijer ligi su ovo takmičenje odveli do ranga svojevrsne Superlige. Italijanski fudbal je kvalitetom u padu jer nije bilo ulaganja u infrastrukturu. Izgradnja novog terena i stadiona u Milanu je od ogromnog značaja kako bismo se vratili na vrh, kako na terenu, tako i van njega", istakao je Gazidis, dotakavši se i značaja Lige šampiona na finansijsko funkcionisanje kluba.

Milan se ove godine nakon osam godina vratio u elitni evropski rang, ali se nije proslavio, pa je u konkurenciji sa Liverpulom, Atletiko Madridom i Portom zauzeo posljednje mjesto u grupi.

Ove sezone Milan je na trećem mjestu Serije A, uz sedam bodova više od Juventusa, koji je trenutno van pozicija koje na kraju sezone vode u evropsku elitu.

"Biti u Ligi šampiona ili ne je veoma važna stvar za klubove poput našeg. Igrati u tom takmičenju ili ne je slično razlici u ispadanju ili promociji u viši rang za druge klubove", naveo je nekadašnji operativac Arsenala.

(mondo.ba)