• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bili osam godina saigrači u Čelsiju, a od danas zajedno vode Everton: Lampard u stručni štab doveo Ešlija Kola!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Everton je imenovao Ešlija Kola za trenera prve ekipe liverpulskog kluba, koji je odnedavno preuzep Frenk Lampard.

 Ešli Kol pomoćnik Frenk Lampard u Everton Izvor: FRANCK ROBICHON/EPA

Lampard je u ponedjeljak imenovan za menadžera "karamela", potpisavši ugovor na dvije i po godine, a od danas je stručnom štabu pridodao i Ešlija Kola, potvrdio je klub iz Liverpula.

Bivši menadžer Čelsija i Derbi kauntija je ranije predstavio stručni štab u kojem su novajlije Pol Klement, Džo Edvards i Kris Džons, kao i starosjedioci Dankan Ferguson odnosno Alan Keli. Kol (41) preuzeo je poziciju pomoćnika selektora u reprezentaciji Engleske do 21 godine u julu 2021. godine, kada je "Gordi Albion" preuzeo Li Karsli. Radio je i u Čelsijevoj akademiji od 2019. godine dok nije dobio licencu da preuzme mladi tim londonskih plavaca, koji je vodio paralelno sa U-21 selekcijom Engleske.

Lampard i Kol su proveli osam godina zajedno kao igrači Čelsija (od 2006. do 2014.), a bili su i saigrači u gotovo svim selekcijama Engleske. Kol je osim toga igrao za Derbi Kaunti pod Lampardom.

"Drago mi je što sam dodao Ešlija u svoj stručni štab. Svi znaju o njegovoj vrhunskoj igračkoj karijeri i šta je sve ostvario u fudbalu. Sada je cijenjeni trener koji je prepoznat po svom radu s Engleskom do 21 godine. Donijeće bogat entuzijazam, iskustvo igranja i vrlo je dobar mladi trener koji daje snagu našem stručnom štabu", rekao je Lampard.

Kol nije krio svoje oduševljenje što je postao Lampardov saradnik na "Gudisonu".

"Bio sam oduševljen kad me Frank zamolio da mu se pridružim u Evertonu. Ovo je sjajna prilika s fantastičnim klubom i dolazim ovdje da naporno radim i pokušam da pomognem da Everton ostvari uspjeh. Prilika da se ponovno povežem s Frankom bio je dodatni bonus. Sjajan je menadžer i rukovodilac. S ostatkom stručnog štaba sada imamo sve što je potrebno da to zajedno i ostvarimo", naglasio je Kol.

A to što žele da ostvare je opstanak u Premijer ligi s obzirom da su trenutno 16. plasirani tim sa 15 osvojenih bodova.

Naredne subote, "karamele" će igrati u okviru četvrtog kola FA Kupu protiv Brentforda, a tri dana kasnije će gostovati u Njukaslu u 18. kolu Premijeršipa.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC