NAJBOLJI IKADA!

Gotovo je - Mitrović je rekorder Čempionšipa: Postoji 130 godina, a Fulamov Srbin je uradio nezamislivo!

Autor Haris Krhalić

Prošle godine je postao najbolji strijelac u istoriji reprezentacije, a sada je uspio da uradi još jednu nevjerovatnu stvar.

Izvor: Profimedia

Gotovo je, stigla je potvrda onoga što je proteklih mjeseci bilo samo pitanje vremena. Aleksandar Mitrović postao je najbolji strijelac u istoriji Čempionšipa po broju golova u jednoj sezoni!

Iako do kraja sezone ima još 16 utakmica, najbolji strijelac u istoriji naše reprezentacije postigao je rekordni 31. pogodak ove sezone u najjačoj drugoj ligi svijeta!

Fulam je kao lider Čempionšipa otputovao u Hal, a Mitroviću je bilo potrebno 57 minuta da načne "tigrove" i na asistenciju Neka Vilijamsa donese prednost od 1:0 svom timu.

Mitrović je tako stigao do 31. pogotka u Čempionšipu na tek 28. meču u sezoni! Tako je sustigao dosadašnji rekord koji je držao Ivan Toni, iz prošle sezone, koji je ostvario u dresu Brentforda.

Drugi rang engleskog fudbala osnovan je davne 1892. godine, prije ravno 130 godina, a niko nikada nije uradio ono što je upravo golgeteru iz Smedereva pošlo za nogom.

Imajući u vidu koliko još ima utakmica do kraja sezone, treba očekivati da Mitrović "debelo" poboljša sopstveni rekord. Pred ovim čovjekom svi rekordi padaju!