Fudbal

Zvezda objavila snimak: "Ovo je prva pobjeda srpskog kluba"! Crveno-bijeli podsjetili na 1992. i Pančeva u Atini (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

"Uskoro će 30 godina od prve evropske proljećne pobjede srpskog kluba", objavili su crveno-bijeli

Izvor: Twitter/ZvezdaTV_fkcz

Jutro poslije Partizanove pobjede u Češkoj protiv Sparte, crno-bijeli su na klupskom Tviteru objavili i podatak da su samo oni među srpskim klubovima ostvarivali proljećne evro-pobjede u gostima od 1992. i raspada SFR Jugoslavije. Iz Humske su tako uz trijumf u Pragu podsjetili i na svoj uspjeh protiv Dnjepra u februaru 2005, u nokaut fazi Kupa UEFA.

Dan kasnije, Crvena zvezda se oglasila takođe na društvenim mrežama i podsjetila na svoju pobjedu protiv Panatinaikosa u Kupu evropskih šampiona 1992, golovima Darka Pančeva.

"Uskoro obilježavamo 30 godina od prve proljećne evropske pobjede srpskog kluba na gostovanjima od raspada SFRJ. Bilo je to 4. marta 1992., a Zvezda je pobijedila Panatinaikos 2:0 u Atini", poruka je sa "Marakane".

Dok se vječiti rivali "peckaju", nacionalni koeficijent raste, a srpski fudbal ulazi u jednu od najvažnijih nedjelja ove sezone, u kojoj će Partizan u revanšu braniti 1:0 protiv Sparte, u slučaju plasmana će zajedno sa Zvezdom u petak saznat ime narednog evropskog rivala, a onda će u nedjelju na "Marakani" odigrati jako značajan, 166. vječiti derbi.

Prije toga, oba tima u nedjelju očekuju superligaški izazovi u Novom Sadu i u Beogradu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)