PREMIJER LIGA "KUVA"

A sad - drama! Liverpul pobijedio Arsenal i prišao Mančester sitiju: Trka za titulu tek počela, spremite se za spektakl!

Autor Dragan Šutvić

Odličan rezultat ekipa Jirgena Klopa u Londonu unosi neizvjesnost u trku za titulu prvaka Engleske.

Izvor: Profimedia

Trka za titulu u Engleskoj je tek počela! Ostalo je još devet kola do kraja sezone u Premijer ligi, a stvari tek sada postaju uzavrele. Liverpul je savladao Arsenal u zaostalom derbi susretu i tako učinio šampionsku trku sa Mančester sitijem krajnje neizvjesnom!

ARSENAL - LIVERPUL 0:2 (0:0)
/Žota 54, Firmino 62/

Liverpul je bio u "debelom" zaostatku, ali kiksevi Mančester sitija sada su u potpunosti kažnjeni. Ekipa Jirgena Klopa savladala je "tobdžije" u Londonu po treći put zaredom i tako prišla Mančester sitiju na samo bod zaostatka na vrhu tabele!

Tim Pepa Gvardiole ima 70 bodova poslije 29 kola, Liverpul je smanjio zaostatak na minimum odličnom partijom na "Emirejtsu" i sada će tek postati uzbudljivo u Premijer ligi.

Slavio je Liverpul golovima Dioga Žote i Roberta Firmina, sa dva brza pogotka u ranoj fazi drugog poluvremena, potpuno razbivši Arsenalov entuzijazam. Imao je poslije toga Gabrijel Martineli samo šansu da ublaži poraz, ali je Alison ipak i to spriječio.

Siti će sada naročito boljeti onih 0:0 u ponedjeljak protiv Kristal Palasa, a zanimljivo će biti i u trci za četvrto mjesto.

Totenhem je pobijedio Brajton 2:0 i popeo se na sedmo mjesto, ali će imati direktan okršaj protiv četvrtoplasiranog Arsenala. Uz još jedan zaostali susret, ekipa Antonija Kontea mogla bi da prestigne i Vest Hem i Mančester junajted...

Biće ovo zanimljiv finiš sezone!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!