POGLEDAJTE!

Ovo se rijetko dešava - veliki promašaj Vlahovića: Sa pet metara u golmana, ovo mora da bude GOL! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Ne dešava se Dušanu Vlahoviću da ovakve šanse propušta...

Izvor: Arena Sport 1/ Printscreen

Srpski napadač Dušan Vlahović nastavio je svoju maestralnu golgetersku ove sezone i postigao već 21. gol u Seriji A. Gdje je stao u Fiorentini, produžio je u Juventusu, pa je zatresao mrežu i Salernitane. Prvo je asistirao za Dibalu u 5. minutu, pa i sam pogodio u 29, ali između toga viđen je i veliki promašaj.

Vlahović je poznat kao napadač sa odličnom završnicom i uvijek sjajnim rješenjima u gol-prilikama, međutim u 22. minutu dogodio se možda i njegov najveći promašaj dosadašnje sezone.

Prvo je izgubio loptu na svojoj polovini i omogućio je Salernitani da dođe u priliku za postizanje gola, da bi odjednom "sijevnula" kontra nakon pasa iz zadnje linije. Dibala je istrčao odlično u kontri i vidio da Vlahović dolazi iz drugog plana, djelovalo je da će to biti laka pozicija za njega, ali...

Loše je prihvatio loptu i dugo se namještao, tako da je golman Sepi uspio da mu uđe u šut i da zaustavi gotovo siguran gol za Juventus. Vratila se lopta Vlahoviću i probao je ponovo, ali morao je da se strpi još sedam minuta.

Pogledajte promašaj, a potom i gol koji je dao za Juventus!