BIO BI SPEKTAKL

Zamislite samo, Srbija - Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva: Bora jedva čeka Katar - Neka se nađu navijači tamo!

Autor Dragan Šutvić

Euforija je već počela...

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk/MN Press/Profimedia

Srbija i Hrvatska su među do sada 15 kvalifikovanih zemalja za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a žrijebom koji se održava 1. aprila mogli bi čak da budu smješteni u istu grupu!

Ipak, neki idu i korak dalje, pa se nadaju da bi Srbija i Hrvatska mogli da se nađu i u finalu Mundijala. To bi bez ikakve sumnje bila najpraćenija utakmica na ovim prostorima, a ako se ispostave tačnim prognoze legendarnog Bore Milutinovića - ne bi bilo nezadovoljnih...

"Bilo bi divno da se Hrvatska i Srbija sastanu", rekao je Milutinović za "Večernji list".

"Pa zamislite finale Hrvatska - Srbija! Bilo bi divno da jedna reprezentacija koju simpatišem dođe tako daleko. Čovjek treba da sanja, vjeruje i da se za to pripremi. A navijači i sigurnost? Pa neka se nađu tamo. Čovjek treba jednostavno da uživa na Svjetskom prvenstvu, da se ponaša kako treba, po pravilima, i mislim da o sigurnosti uopšte ne treba ni da se govori", zaključio je legendarni trener.

Srpski trener (77) vodio je čak pet reprezentacija na Mundijalima - Meksiko 1986. godine, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998. i Kinu 2002. godine, a među ovim imenima su i timovi za koje će navijati u Kataru.

"Na ovom Svjetskom prvenstvu navijaću za nekoliko reprezentacija. Prva je normalno Katar, nakon toga Srbija, pa Meksiko, pa SAD i Nigerija. Hrvatska je na tom popisu nakon ovih koje sam naveo", kazao je uvijek šarmantni Bora Milutinović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!