• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko na žrijebu izvuče Srbiju, neće biti srećan! Orlovi u glas - Ne pamtimo ovakvu atmosferu i samopouzdanje!

Autor Dragan Šutvić

Selekcija Srbije se okupila pred prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske.

 spajić i mitrović o utakmicama srbije protiv mađarske i danske  Izvor: MN Press / Aflo

Selektor Dragan Stojković Piksi je u petak objavio spisak reprezentacije Srbije za prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske, a ekipa se u ponedjeljak okupila pred prve mečeve nakon obezbjeđenog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Tim povodom, medijima su se obratili defanzivci Uroš Spajić i Stefan Mitrović, a njihove riječi su jasne - Srbija ne mari koga će izvući na žrijebu za Mundijal u Kataru.

Možda će vas zanimati

"Orlovi" prvi prijateljski meč igraju u četvrtak (19.30) protiv Mađarske u Budimpešti, a Spajić i Mitrović otkrivaju koliko su upoznati sa njihovim kvalitetima.

"Nismo najbolje upoznati, prošao je malo duži period od kako smo proslavili ono što smo napravili u Portugaliji, ja bih se isto vodio onim što i mister zahtijeva, da se bavimo više nama nego protivnikom. Oba protivnika su jaka, idemo da pokažemo dobar fudbal, kao i do sada, da damo svoj maksimum", rekao je Spajić.

I Mitrović je sličnog mišljenja.

"Relativno skoro smo igrali protiv Mađarske u Ligi nacija, znamo njihove kvalitete, rastu kao fudbalska nacija iz godine u godinu. Protiv obje reprezentacije nas čeka ozbiljna provjera, treba da nastavimo da njegujemo naš stil, da uživamo u fudbalu i da ostvarimo dobre rezultate."

Mitrović je govorio i o odbrani reprezentacije.

"Vidim da se vodi polemika o tome. Cijele kvalifikacije je odbrana usjpela da izgura taj sistem koji igramo. U ovom sistemu koji zahtijeva mister, odbrambeni igrači su tu u najvećem problemu, jer igramo visoko sa dosta rizika, ali pokazali su svi tokom kvalifikacija odlične igre i treba da nastavimo tako."

Zanimljivo, ni Spajić ni Mitrović ne razmišljaju mnogo o žrijebu za Svetsko prventvo, koji će biti održan 1. aprila.

"Nemam pretjerano nekog protivnika koga bih želio ili ne, treba da vjerujemo u sebe, dokazali smo da imamo kvalitet, treba uživati u trenutku i koji god rival da dođe, naše šanse su jako dobre, imamo dobru ekipu i samo treba to da pokažemo", rekao je Spajić.

"Ne treba da se opterećujemo žrijebom, protiv svake ekipe možemo da igramo, nijedna ekipa koja nas bude izvukla neće biti srećna što nas je izvukla. Treba da budemo srećni, da mirno pripremimo sve oko Svjetskog prvenstva, a što se tiče žrijeba nije bitno koga ćemo izvući", poručuje Mitrović.

Obojici defanzivaca prija atmosfera koja vlada u reprezentaciji.

"Kada igraš za reprezentaciju uvijek imaš imperativ da daš sve od sebe i da pobijediš. Ovo dugo nismo imali, da se i mi i mediji okupljamo bez tenzije, treba to iskoristiti. Kvalitet imamo, ne treba da umišljamo da smo ne znam šta uradili, napravili smo dobar korak, treba da nastavimo s tim. Ne pamtim da je reprezentacija imala ovakvu atmosferu, ovakav kvalitet i samopouzdanje. Momci će izgarati kao i do sada i mislim da ćemo biti potpuno spremni za Katar", kaže Spajić.

"Lijepo nam je, bez pritiska smo, znači nam to, jer kada vidimo koje su ekipe u baražu, onda vidimo kakav smo uspjeh napravili. Niko nam nije davao velike šanse u Portugalu, ali smo pokazali da možemo sve, treba da nastavimo da gradimo pobjednički mentalitet. Rezultat dolazi s tim, to je uvijek prioritet u reprezentativnom dresu", istakao je Stefan Mitrović.

Srbija poslije utakmice protiv Mađarske, gostuje i u Kopenhagenu 29. marta, kada će se od 18.00 susresti sa selekcijom Danske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC