Prethodno je pukla "petarda"

Selektor Luksemburga prijeti "zmajevima": Sutra će biti drugačije nego prošli put

Autor Nebojša Šatara

Zvaničnu konferenciju za štampu pred prijateljski utakmicu selekcija Bosne i Hercegovine i Luksemburga održala je na "Bilinom polju" gostujuća selekcija.

epa09243812 Luxembourg's head coach Luc Holtz reacts during the International Friendly soccer match between Norway and Luxembourg at La Rosaleda stadium in Malaga, southern Spain, 02 June 2021. EPA-EFE/Carlos Diaz
Izvor: Carlos Diaz/EFE

Selektor Luksemburžana Luk Holc uporedio je sutrašnju utakmicu s onom iz 2011. godine kada su bh. igrači pregazili goste s 5:0 u kvalifikacijama za EURO 2012.

"Prije svega, naša ekipa mnogo bolje igra sad nego prije desetak godina. Bilo je 5:0 za BiH, ja sam se bio prepao na poluvremenu kada je bilo 4:0, ali eto nekako smo priveli utakmicu kraju. Sutra uveče će biti mnogo drugačije. Drugačija ekipa nego prije deset godina, mi smo mnogo napredovali, igrači su profesionalci, igraju u inostranstvu. Očekujem sutra da ćemo pokazati snagu, pozitivan duh, a biće to i test za našu narednu utakmicu", izjavio je Holc, a prenijeli sarajevski mediji.

Meč između BiH i Luksemburga igra se u utorak na "Bilinom polju" u Zenici s početkom u 20.45 časova uz direktan prenos na Nova BH.

(mondo.ba)

Tagovi