• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nismo zaslužili da izgubimo od Gruzije i nije bio ofsajd kod gola: Smail Prevljak očekuje pobjedu BiH protiv Luksemburga

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon neuspjeha protiv Gruzije će u utorak takođe na zeničkom "Bilinom polju" dočekati selekciju Luksemburga u prijateljskoj utakmici.

 BiH - Luksemburg, Smail Prevljak, najava Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Za razliku od gruzijske ekipe, s kojom je BiH prvi prvi put odmjerila snage, Luksemburžani su stare mušterije "zmajeva", koji su dosad odigrali na šest međusobnih mečeva zabiležili isto toliko pobjeda.

Povodom predstojećeg susreta na konferenciji za štampu se najprije obratio napadač BiH Smail Prevljak, koji se prvo osvrnuo na prethodni poraz na "Bilinom polju" od selekcije Gruzije (0:1), što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti BiH.

"Sigurno je da smo i mi očekivali pobjedu protiv Gruzije, imali smo čak i šanse da pobijedimo, dali smo taj gol (Edin Džeko), koji nije bio ofsajd. Kreirali smo šanse i mislim da smo realno, nezasluženo izgubili, vidjelo se na terenu da smo bolja reprezentacija", rekao je napadač belgijskog Eupena.

O predstojećem meču "zmajeva" u utorak takođe u Zenici je optimista.

"Sad nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u kojoj ćemo ići na pobjedu", dodao je Prevljak.

Na pitanje da li očekuje veću minutažu u odnosu na prethodni susret, odgovorio je da će o tome odlučiti selektor Ivajlo Petev.

Prema njegovim riječima, atmosfera u reprezentaciji BiH je dobra uprkos posljednjim porazima. 

"Jedna-dvije utakmica koje pobijedimo i sve se zaboravi šta je prije bilo. Sve je pozitivno, pozitivna je atmosfera, a mi igrači smo svjesni svojih kvaliteta i daćemo sve od sebe da pobijedimo i spremimo se za Ligu nacija", istakao je bh. napadač.

Reprezentacija BiH je je u negativnoj seriji od četiri uzastopna poraza, ali Prevljak je uvjeren da bi sutrašnja pobjeda protiv Luksemburga ublažila stanje.

"Mislim da može popraviti jer očekujemo svi pobjedu. Kako cijela država tako i mi. Sigurno je da ćemo ih napasti od samog početka i ići ćemo na pobjedu", zaključio je reprezentativac BiH.

Meč između BiH i Luksemburga igra se u utorak na "Bilinom polju" u Zenici s početkom u 20.45 časova uz direktan prenos na Nova BH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC