• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u utorak sedmi put protiv Luksemburga: Znaju samo za pobjede, da li će se niz nastaviti?

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH je sedam puta igrala protiv Luksemburga i svaki put je trijumfovala.

 bilans bih protiv luksemburga  Izvor: FSBiH

Reprezentacija BiH će, nakon poraza u duelu sa Gruzijom (0:1), u utorak će odigrati još jedan prijateljski meč na domaćem terenu.

Rival "zmajevima", na Bilinom polju, biće selekcija Luksemburga (20.45 časova), sa kojom će se sastati sedmi put, a iz svakog meča do sada izlazila je kao pobjednik.

Možda će vas zanimati

Odigrane su četiri zvanične i dvije prijateljske utakmice, a "zmajevi" su se sa Luksemburgom prvi put sastali 29. marta 2003. godine, takođe na Bilinom polju.

Taj meč je odigran u okviru kvalifikacija za EURO 2004, a bh. tim je trijumfovao rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Elvira Bolića u 58. i Sergeja Barbareza u 75. minutu.

Iste godine, 10. septembra, na stadionu "Žozi Bartel", Bosna i Hercegovina je upisala minimalnu pobjedu (0:1), a strijelac je bio Barbarez u 35. minutu.

Treći meč bio je prijateljski, odigran je takođe na stadionu "Žozi Bartel" 31. marta 2004. godine, a BiH je trijumfovala rezultatom 1:2.

Zvjezdan Misimović u 61. i Elvir Bolić u 71. minutu su pogađali za Bosnu i Hercegovinu, dok je za Luksemburg gol postigao Danijel Hus u 87. minutu.

U kvalifikacijama za EURO 2012, trećeg septembra 2010. godine, "Zmajevi" su na istom stadionu riješili meč rezultatom 3:0. Tada su pogađali Senijad Ibričić u 6, Miralem Pjanić u 12. i današnji kapiten Edin Džeko u 16. minutu.

Na Bilinom polju, takođe u okviru kvalifikacija za EURO 2012, bh. tim je slavio sa ubjedljivih 5:0.

Džeko je u 12. minutu donio prednost "Zmajevima", nakon toga Zvjezdan Misimović postiže dva gola, prvi u 15. a drugi u 22. minutu iz jedanaesterca. U strijelce su se još upisali Pjanić u 36. i Haris Medunjanin u 51. minutu.

Posljednji međusobni susret ovih selekcija bio je prijateljski i odigran je na "Žozi Bartelu" 25. marta 2016. godine.

Bosna i Hercegovina je upisala pobjedu rezultatom 0:3, a strijelci su bili Maksim Šano u 73. minutu (autogol), Milan Đurić u 75. i Miralem Pjanić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Do sada je Bosna i Hercegovina sedam puta igrala samo sa Iranom i Estonijom, a više međusobnih mečeva ima samo protiv Španije, Belgije i Lihtenštajna (osam) i Grčke (11).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC