UPOZNAJTE JE

Nova direktorica Sarajeva: Želimo za dvije godine biti najbolji na Balkanu! Ne pratim baš fudbal (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Ima iskustvo, ali sada je potrebno da ga primijeni na fudbal.

Izvor: Instagram/ayla_alimanovic

Nije naročito uobičajeno da su žene na visokim funkcijama u muškom fudbalu, posebno na Balkanu, ali Ajla Alimanović spremna je da "razbije predrasude" u Sarajevu.

"Bordo" tim je posjednju šampionsku titulu osvojio u sezoni 2019/20, potom su bili vicešampioni, dok su ove sezone daleko od prve pozicije na tabeli. Trenutno "drže" četvrto mjesto, ali Ajla Alimanović da ne samo što će postati dominantni u Bosni i Hercegovini, nego i u čitavom regionu.

"Predsjednik Ismir Mirvić je došao da od Sarajeva za dve godine napravi najbolji klub na Balkanu i to ćemo i biti ili ne treba ni da budemo tu. Transparentno ćemo komunicirati o tome što radimo. Svake nedjelje ili mjesece, ako je potrebno. Vratićemo povjerenje u Sarajevo", poručila je Ajla za "Klix.ba".

"Planovi su jasni - Sarajevo će biti najbolji BiH klub i najbolji bh. brend i naši poslovni uspjesi pratiće sportske".

Zanimljivo je da Ajla odavno ne prati fudbal, našalila se i dodala je da je posljednji Ronaldo kog prati "Zuba", ali poručuje da je spremna da uči i da će učiniti sve da Sarajevo zablista.

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu. Magistrala je menadžment i poseduje više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a različitim kompanijama.

Pogledajte i fotografije Ajle Alimanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!