Fudbal

Bajern se mučio, pa golom Levandovskog napravio ogroman korak ka tituli!

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Bajerna su minimalnom pobjedom nad Augzburgom zadržali devet bodova prednosti nad Borusijom Dortmund.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su na domaćem terenu savladali ekipu Augzburga rezultatom 1:0. Heroj današnje pobjede bio je Robert Levandovski koji je iz penala donio svojoj ekipi vrijedna tri boda. Bavarci su ovim trijumfom zadržali devet bodova prednosti ispred drugoplasirane Borusije Dortmund.

Bajern – Augzburg 1:0 (0:0)
/Levandovski 82 pen./

Prvu priliku na utakmici, a ujedno i jedinu u prvom poluvremenu, imao je Džošua Kimih. Njegov udarac sa ruba šesanesterca je završio nekoliko centimetara pored gola. Uslijedio je miran period igre bez pravih šansi.

U 62. minuti Augzburg je imao priliku preko Andija Zekiri, ali njegov udarac zaustavlja Nojer. Kimih je ponovo šutirao samo nekoliko sekundi kasnije, međutim njegov udarac zastavlja golman gostujuće ekipe. Treba izdvojiti i odličnu priliku Džamala Musiale, čiji je udarac otišao pored lijeve stative.

A onda u 80. minuti jedan od fudbalera Augzburga igrao je rukom u svom šesnaestercu, a glavni arbitar je uz pomoć VAR-a pokazao na bijelu tačku. Siguran sa “kreča” bio je Robert Levandovski za konačnih 1:0.

Pored ove utamice u istom termin odigrana su još tri meča 29. kola Bundeslige. Zanimljivo je bilo na utakmici između Kelna i Majnca u kojoj su gosti vodili 2:0, da bi ekipa Kelna na kraju uspjela preokrenuti rezultat na 3:2. Za Majnc su pogađali Burkard u 14. i Onisivo u 55. minutu. Strijelci za Keln su bili Škhiri u 60. minutu, Ljubičić u 78. i Kilian u 82. minuti.

Volfzburg je pregazio Arminiju Bilefeld sa 4:0. Nmeča je pogodio dva puta, te Arnold i Kruse po jednom. Borusija Menhengladbah je golovima Turama i Plee slavila protiv Grojte Furta.

BUNDESLIGA, 29. KOLO

Danas:

Keln - Majnc 3:2 (0:2)
/Škhiri 60, Ljubičić 78, Kilian 82/

Bajern - Augzburg 1:0 (0:0)
/Levandovski 82 pen./

Grojter Firt - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:2)
/Turam 18 , Plea 24/

Volfzburg - Arminija Bilefeld 4:0 (2:0)
/Nmeča11, 38, Arnold 48, Kruse 53/

Herta - Union Berlin (18.30)

Nedjelja:

Bohum - Bajer Leverkuzen (15.30)

Ajntraht Frankfurt - Frajburg (17.30)

RB Lajipcig - Hofenhajm (19.30)

Odigrano juče: 

Štutgart - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Brant 12, 71/