Pokrenut proces!

Osmoro ljudi optuženo za Maradoninu smrt: Na spisku prijatelj i jedna žena, a kazne do 25 godina zatvora!

Autor Bojan Jakovljević

Legendarni fudbaler preminuo je u novembru 2020. godine, tokom kućnog liječenja koje nije bilo u adekvatnim uslovima.

Izvor: MNPRESS

Smrt Dijega Armanda Maradone izaziva mnogo pažnje i godinu i po dana kasnije. Legendarni fudbaler preminuo je 25. novembra 2020. godine od srčanog udara, dok se oporavljao nakon hirurškog zahvata u svojoj kući, a posljednje informacije u Argentini pominju čak osam osoba krivih za njegovu smrt.

Oni su optuženi za "loše postupanje i propuste" tokom liječenja jednog od najboljih fudbalera svih vremena, a pretpostavlja se da je zbog tog zanemarivanja stanja u kojem se nalazi Maradona njegovo kućno liječenje bilo veoma loše.

Među optuženima nalaze se neurohirurg Leopold Luke koji se godinama predstavlja kao Maradonin prijatelj, zatim psihijatar Augustina Kosačov i još šest njihovih kolega.

Na teret im se stavlja ubistvo iz nehata, a to uključuje i zatvorske kazne. Po zakonima u Argnetini, ukoliko ih sud proklasi krivima mogli bi da robijaju između pet i 25 godina!

Odbrana će iznijeti dokaze kako bi pobila ove optužbe, a ukoliko dođe do sudskog spora on će se voditi u Buenos Ajresu, tačnije jednom od njegovih predgrađa. Podsjećamo, da je njegov otac ubijen tvrdi i Dijegov sin koji živi u Italiji.

Tagovi