Stigao!

Mančester junajted ima novog trenera: Sa Tadićem pravio čuda, sad ima najteži posao u životu!

Autor Haris Krhalić

Engleski velikan je i zvanično saopštio da Erik Ten Hag seda na klupu Junajteda.

Izvor: Profimedia

Već nekoliko dana se glasno pričalo o tome, a sada je i zvanično. Erik Ten Hag je novi trener Mančester junajteda!

Holandski stručnjak koji je svojevremeno bio kapiten Tventea, a kao trener predvodio Go Ahed Iglse, rezervni tim Bajerna, Utreht i Ajaks, od ljeta će biti menadžer "Crvenih đavola". Na njega je izbor pao nakon mnogo biranja, a očekivanja na novom poslu biće ogromna.

Tokom prethodnih pet godina Te Hag je promijenio Ajaks i holandskom velikanu dodao novu dimenziju, a sada se od njega očekuje da napravi revoluciju u Junajtedu. Kako je Ralf Rangnik najavio - promjena će tokom ljeta biti mnogo, pa će fudbalski sladokusci u narednoj sezoni gledati potpuno drugačiji tim.

Ukoliko Ten Hag dobije slobodu koju očekuje, Mančester junajted će igrati izuzetno ofanzivno i sa mnogo brzih fudbalera, atraktivno i veoma efikasno, što je lični pečat njega i brojnih drugih holandskih trenera.

Inače, slavnom engleskom klubu ne polazi za rukom da se vrati na staze slave od odlaska Aleksa Fergusona. U međuvremenu su se na klupi smijenjivali Dejvid Mojs, Luj Van Gal, Žoze Murinjo, Ole Gunar Solskjer i Ralf Rangnik koji je postavljen samo kao privremeno rješenje.

Po svemu sudeći Nijemac će ostati u klubu, na nekoj od direktnorskih pozicija, nakon sezone u kojoj je radio kao trener.