• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić ga vaspitao i spremio za Mančester junajted: Stigao kao "žgoljavi Brazilac", sad vrijedi 60 miliona evra!

Autor Haris Krhalić

Brazilski fudbaler Antoni mogao bi da bude prvo i najznačanije pojačane Mančester junajteda ove sezone, nakon što je prošao školu kod Dušana Tadića.

 Mančester junajted dovodi Antonija Izvor: Profimedia/ANP MAURICE VAN STEEN /ANP/Sipa USA

Holandski stručnjak Erik ten Hag (45) svakog trenutka će i zvanično biti promovisan kao novi trener Mančester junajteda, a navijači jedva čekaju da sedne na njihovu klupu pošto više ne mogu da gledaju blamaže, kao recimo onu prethodne noći na "Enfildu" protiv Liverpula.

Ten Hag, kome je fudbalski idol Krojf, imaće težak zadatak da ovoga ljeta Junajted vrati na stari nivo, a za početak će morati da dovede pojačanja koja će biti u stanju da igraju njegov fudbal.

Navikli smo da Ajaks igra brzo, lijepo i atraktivno, pa nije iznenađenje što je Ten Hag prilikom pregovora sa engleskim klubom odmah naznačio da bi želio da vidi i neke svoje bivše igrače na "Old Trafordu". Djeluje da neće moći do Rajana Gravenberha i Nusaira Mazrauija koji su između Barselone i Bajerna, međutim nisu oni jedini koje bi poveo sa sobom.

Britanski tabloid "The Sun" prenosi da je najveća meta Junajteda ovog ljeta brazilski napadač Antoni (22) koji je jedan od najboljih igrača Ajaksa ove sezone, što znači da neće biti jeftin.

Nezvanično, Ajaks se nada da bi za njega mogao da dobije čak 60 miliona evra, po čemu bi bio jedan od najboljih transfera u istoriji kluba iz Mathejsa de Lihta i Frenkija de Jonga, ali upravo je to profil igrača kakav je potreban Junajtedu - mlad, opasan i motivisan.

Antoni je stigao u Ajaks u ljeto 2020. godine iz Sao Paula, a onda ga je Dušan Tadić "uzeo pod svoje". Posebno je mentorisao Brazilca koji je ove sezone zabilježio 12 golova i deset asistencija...

Zanimljivo je da Tadić povremeno zna da bude i veoma kritičan prema Antoniju na fudbalskom terenu, pa se nerijetko može vidjeti da srpski kapiten galami na Brazilca zbog lošeg poteza. Ne tako davno Tadić je "vaspitavao" Antonija na meču protiv Fejnorda kada je pokušao da ukrade vrijeme, pa je sudija pokazao crveni karton.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC