Fudbal

Da li su braća Mamić odustala od Sergeja Jakirovića? Dinamo Zagreb imenovao privremenog trenera

Autor Haris Krhalić

Ante Čačić biće privremeni trener Dinama iz Zagreba.

Izvor: KHALED ELFIQI/EPA

Ante Čačić vodiće Dinamo do kraja ove sezone, objavio je danas klub koji je jutros smijenio Željka Kopića nakon poraza od Hajduka u jučerašnjem derbiju. Čačić ekipu preuzima na prvome mjestu u situaciji kad pet kola prije kraja ima dva boda više od Osijeka.

Ante Čačić vodio je ekipu Dinama ranije u trenerskoj karijeri, od decembra 2011. do novembra 2012. godine. Sa „modrima“ je u sezoni 2011/12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i kup te je u sezoni 2012/13. s ostvario plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za elitno takmičenje protiv ekipa Ludogoreca, Šerifa i Maribora ostvario niz od šest utakmica bez poraza, tačnije pet pobjeda i jedan remi.

Čačić je u periodu od 2015. do 2017. godine bio selektor Hrvatske reprezentacije s kojom je ostvario učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica.

Nakon što je otišao iz Dinama, Čačić je vodio Radnik, Maribor, Slaven i Lokomotivu.

Postavlja se pitanje da li ovo znači da su braća Mamić definitvno odustala od Sergeja Jakirovića ili će Čačić ipak na kraju sezone prepustiti mjesto trenera stručnjaku iz Mostara.