Auh!

Strašna odluka španskog suda - UEFA može da izbaci tri velikana: Propala im Superliga, sad ih čekaju suspenzijw!

Autor Bojan Jakovljević

Ukoliko UEFA procijeni da je tako najbolje, tri velikana evropskog fudbala mogli bi da budu izbačena iz takmičenja.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/UEFA/HAROLD CUNNINGHAM

Juventus, Real Madrid i Barselona jedina su tri kluba koji i dalje nisu odustali od projekta Superlige u evropskom fudbalu i zbog toga bi mogli da budu kažnjeni! Sud u Madridu donio je odluku da UEFA može da ih sankcioniše za pokušaj osnivanja novog takmičenja.

Kako prenose španski mediji - novi sudija u ovom postupku poništio je raniju odluku i sada UEFA ponovo ima mogućnost da kazni tri slavna kluba.

Podsjećamo, sud u Madridu ranije je zabranio da UEFA kazni Juventus, Real Madrid i Barselonu, ali se sada kompletan slučaj mijenja.

Ukoliko to bude željela, evropska kuća fudbala bi mogla čak i da suspenduje iz svojih takmičenja tri ekipe koje gotovo kroz cijelu istoriju bore za trofeje u kontinentalnim takmičenjima. Svojevremeno je UEFA zaprijetila baš suspenzijom iz svojih takmičenja uz kazne od 100 miliona dolara po klubu, ali nije mogla da ih sprovede u djelo zbog odluke španskog suda.

Evropska Superliga je projekat koji su inicirali Real Madrid i Juventus preko Pereza i Anjelija, a priključili su se i brojni klubovi. Englezi su pristali, pa odmah odustali, a cijeli projekat stvaranja novog takmičenja propao je u roku od 48 sati.

Sada bismo mogli da vidimo posljednji čin ove drame, ukoliko UEFA odluči da podijeli kazne za "izdaju".