• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogati klubovi prave novo takmičenje, bez Engleza: Juve, Barsa i Real na čelu projekta, uništavaju Ligu šampiona!

Autor Haris Krhalić

Ideja o Superligi bogatih nije umrla, samo je modifikovana.

 Klubovi prave novo takmičenje bez Engleza Izvor: Profimedia

Bliži se skoro godinu dana otkako je 12 najbogatijih klubova Evrope odlučilo da se odmetne od Lige šampiona i osnuje novo takmičenje Superligu bogatih, međutim dobro pamtimo da se to neslavno završilo - pošto je usljed pretnji sankcijama ideja živjela samo 48 sati!

Ipak, neki od toga nisu odustali... Juventus, Real Madrid i Barselona su najduže odoljevali pritiscima UEFA, a izgleda da su sve vrijeme radili na novom tajnom projektu koji je razotkrio prvi čovjek španskog prvenstva Havijer Tebas.

Prema njegovim riječima, čeka nas novi preokret u Superligi bogatih jer Anjeli, Perez i Laporta ne odustaju tako lako, čak iako im je Čeferin zaprijetio izbacivanjem iz Lige šampiona. Njih trojica veruju da će jednoga trenutka jednostavno propasti UEFA takmičenja i žele da budu spremni za to.

"Florentino Perez nikada ne gubi, uvijek smisli nešto novo. Superliga bogatih je koncept koji je počeo prije nekoliko godina i više je Florentinov nego što je to projekat Real Madrida", poručio je Havijer Tebas.

"To i dalje nastavlja da postoji. Pokušavaju da vide šta će reći Evropska unija, tako da sada rade na novom projektu, a za koji takođe mislim da će biti propast. Hoće takmičenje bez timova iz Engleske, a sve je usmjereno protiv UEFA, FIFA i Premijer lige", objasnio je Tebas.

Izvor: Profimedia

Podsjetimo, prethodni projekat propao je upravo kada su timovi iz Engleske počeli da se povlače usljed pritisaka navijača, prvo su ustuknuli Čelsi i Mančester siti, a potom se sve srušilo kao kula od karata.

Jedan od razloga zbog kojih su spremni da idu i protiv Premijer lige je posljednja odnluka UEFA o promjeni finansijskog fer-pleja koja će klubovima iz Engleske omogućiti jaču kupovnu moć. Ubuduće će moći da troše 70% svojih prihoda na transfere, a dobro je poznato da su TV prava na Ostrvu neuporedivo bolje plaćena.

Zato je plan da se fudbalske lige Španije, Italije, Njemačke i Francuske odmetnu od Engleske i Lige šampiona, pa da osnuju novo takmičenje u kome će moći da uzimaju novac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC