Fudbal

"Rođeni" dočekuju ekipu Posušja: Feđa Dudić već sprema ekipu za finale Kupa BiH

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Veleža u posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige domaćem na terenu dočekuju ekipu Posušja, a Mostarci već razmišljaju o finalu Kupa BiH koji je na rasporedu za nešto manje od mjesec dana.

Izvor: Promo/FK Velež Mostar

U posljednjoj utakmici 27. kola m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Veleže će na svom terenu dočekati ekipu Posušja.

Uakmicu je najavio trener "rođenih" Feđa Dudić koji je rekao kako će u idućim utakmicama balansirati ekipu kako bi što spremniji dočekali finale Kupa BiH.

"Dočekujemo ekipu koja u posljednje tri utakmice ne zna za poraz, a otkad ih je preuzeo kolega Karačić vidljiv je napredak. Pogotovo su dobri u odbrani, protiv Širokog su prilimi pogodak iz kontre dok su sa Slobodom odigrali 0:0. Očekujemo zahtjevnu utakmicu, probaćemo da izađemo visoko i da nametnemo naš ritam igre. Biće možda opet malih promjena i korekcija u timu, daćemo šansu nekima, neke odmaramo. Želimo da do 19. maja imamo 16-17 igrača, da ako ne daj Bože bude povreda ili kartona ne kukamo već da može svako svakoga zamijeniti, i ovim ostalim utakmicama ćemo malo balansirati ekipu kako bismo spremni dočekali taj datum", rekao je Feđa Dudić.

Utakmicu je najavio i vezni igrač Veleža, Samir Radovac.

"Očekujemo da tribine budu pune kao u utakmicu protiv Tuzle sitija u Kupu. Nadamo se nastavku pobjedničkog niza i želimo da ostvarujemo što kvalitetnije rezultate do finala Kupa BiH protiv Sarajeva", rekao je Radovac

Utakmica između Veleža i Posušja je na rasporedu sutra od 18 časova. 

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 27. KOLO

Sutra:

Velež - Posušje (18.00)

Odigrano juče:

Sloboda - Leotar 1:0 (1:0)
/Veselinović 40 - Čičba 86 ck./

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 1:2 (1:0)
/Sajak ag 45+1 - Pekija 78, Knežević 84,90+4/

Sarajevo - Tuzla siti 0:1 (0:1)
/Džafić 35/

Borac - Radnik 1:0 (1:0)
/Ajaz 8/

Odigrano u petak:

Željezničar – Zrinjski 1:2 (0:1)
/Subašić 74 - Janković 2, Bilbija 64/