• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jakirović i Mulalić polovično zadovoljni današnjom utakmicom

Autor Haris Krhalić

U jedinoj utakmici odigranoj danas fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar rezultatom 1:2.

 Jakirović, Mulalić. Izvor: Mondo/Anadolija/Samir Jordamović

Novi šampioni Premijer lige BiH, ekipa Zrinjskog, je u današnjoj utakmici na “Grbavici” savladala ekipu Željezničara rezultatom 1:2. Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo gostima iz Mostara koji su već u drugom minutu stigli do vođstva, dok su fudbaleri Željezničara uspjeli da u drugom dijelu “pokažu zube” šampionima.

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović smatra kako je njegova ekipa mogla puno bolje odigrati danas.

"Zadovoljan sam "na pola" zato što mi možemo puno bolje igrati. Dobro smo ušli u utakmicu, kontorlisali igru, poveli iz prve akcije i imali još nekoliko šansi gdje je protivnik izbacio loptu sa linije. U drugom poluvremenu sam možda očekivao više od igrača koji su ušli, mislim da su mogli bolje odigrati neke situacije. Sve u svemu mislim da smo bili bolji danas", rekao je Jakirović.

Trener domaćih Edis Mulalić smatra kako je njegov tim bio ravnopravan protivnik danas, ali da je presudila individualna kvaliteta.

"Kad primiš gol nakon 90 sekundi poremete se neke stvari, pored toga neke stvari su bili solidne. Dozvolili smo Zrinjskom da kontroliše sredinu terena, gdje su napravili tri četiri prilike. Zasluženo su vodili u prvom poluvremenu. U nastavku smo ubacili sve što imamo, da malo “razdrmamo” igru u čemu smo donekle i uspjeli. Drugo poluvrijeme je odlučila genijalnost jednog igrača. Uspjeli smo zadržati neizvjesnost do samog kraja. Ako nismo svi na visini zadatka teško da možemo pobijediti u ovakvoj utakmici, ali u nekim situacijama se i protivnik pita", rekao je Mulalić.

Fudbaleri Željezničara su ovim porazom ostali na petoj poziciji sa četiri boda više od Širokog Brijega koji ima utakmicu manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC