• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan derbi na Grbavici! Zrinjski slavio protiv Željezničara, Bilbija ponovo pogodio! (FOTO) (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Sjajan meč su odigrali Željezničar i Zrinjski u kojem su uspješniji bili gosti iz Mostara rezultatom 2:1.

 Željezničar, Zrinjski Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Novi šampion BiH  je uknjižio i treću premijerligašku pobjedu nad Željezničarom u ovoj sezoni. Ekipa iz Mostara slavila je na Grbavici rezultatom 2:1, a gledali smo odličnu utakmicu sa mnoštvom prilika.

ŽELJEZNIČAR – ZRINJSKI 1:2 (0:1)
/Subašić 74 - Janković 2, Bilbija 64/

Možda će vas zanimati

Iako su Mostarci, trijumfom nad Sarajevom (4:0), sedam kola prije kraja sezone ovjerili osvajanje titule i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, u meč na Grbavici ušli su maksimalnim intenzitetom, sa željom da još jednom dokažu da su u ovom trenutku najbolji tim u BiH.

U drugo poluvrijeme tim Sergeja Jakirovića ušao je uz gol prednosti, međutim lako je moglo da se desi da prednost gostujućeg sastava bude znatno ubjedljivija, a možda i da već poslije prvih 45 minuta sve dileme oko konačnog ishoda budu otklonjene.

Već u drugom minutu se zatresla mreža Željezničara. Poslije jednog auta, lopta je na desnoj stativi stigla do Nike Jankovića, na kojeg je zaboravila "uspavana" odbrana Sarajlija, pa učeniku Dinamove škole nije bilo teško da poslije bordo tima, zatrese mrežu još jednom sarajevskom premijerligašu.

Imao je Zrinjski poslije tog pogotka, rekli smo, još par prilika da dokrajči "plave", a kad u tome nije uspio, Željezničar je propustio da realizuje stopostotnu priliku da dođe do izjednačenja.

Bio je u toku 33. minut, kada je Ante Blažević "odvezao slalom" kroz odbranu Zrinjskog, prevario tri igrača gostiju, šutirao, ali je Josip Čondrić uspio da ukroti taj pokušaj.

Sedam minuta prije odlaska na odmor, domaći su tražili od arbitra Aleksandra Njegomirovića da pomenutom čuvaru mreže "plemića" pokaže put u svlačionicu.

Čondrić je van šesnaesterca faulirao Harisa Hajdarevića, ali je prošao samo sa žutim kartonom, što je izazvalo buru protesta domaćih igrača, kako onih na terenu, tako i onih na klupi.

Prvu priliku u nastavku imao je Zrinjski u 47. minutu preko Nemanje Bilbije čiji je udarac sa ruba šesnaesterca otišao pored gola. Šest minuta kasnije Kosorić pravi prekršaj na 20 metara od gola, loptu je namjestio Bilbija i šutirao u golmanov ugao, ali se Bender nije dao iznenaditi pa je lopta završila u korneru.

U 64. minutu Zrinjski stiže do novog gola. Nakon lijepe akcije u kojoj je učestvovalo svih 11 fudbalera, pogodio je Bilbija za svoj 28. gol ove sezone. Bio je to njegov peti pogodak protiv Željezničara ove sezone u Premijer ligi.

Deset minuta kasnije Željezničar smanjuje prednost Mostaraca. Pogodak je postigao Subašić, nakon loše reakcije golmana gostiju.

Do kraja utakmice nismo vidjeli puno uzbuđenja. Treba izdvojiti udarac Subašića koji je u posljednji trenutak izblokirao Magdić. Imao je Željezničar još jednu priliku u sudijskoj nadoknadi, ali je udarac Zeca otišao preko gola.

Fudbaleri Željezničara su ovim porazom propustili priliku da, barem na kratko, preskoče gradskog rivala Sarajevo na tabeli Premijer lige BiH.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Štilić, Hodžić, Blažević, Galić, Resić. Trener: Edis Mulalić.

ZRINJSKI: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Trajkovski, Savić, Bašić, Malekinušić, Janković, Bilbija, Jukić. Trener: Sergej Jakirović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 27. KOLO

Petak:

Željezničar – Zrinjski 1:2 (0:1)
/Subašić 74 - Janković 2, Bilbija 64/

Subota:

Sloboda - Leotar (15.00)

Široki Brijeg - Rudar Prijedor (15.00)

Sarajevo - Tuzla siti (17.00)

Borac - Radnik (18.00)

Ponedjeljak:

Velež - Posušje (18.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC