BOMBA

Gotovo - Pep "pukao" pa dao 300.000.000€ za jednog igrača: Ligu šampiona juri 11 godina, a najvažnije pojačanje stiže!

Autor Dragan Šutvić

Mančester siti ovog ljeta definitivno dovodi Erlinga Holanda, što će za nekoliko dana i biti potvrđeno.

Izvor: Profimedia

Pravi šok je Mančester siti doživio protekle nedjelje, kada su ih minuti dijelili od plasmana u drugo uzastopno finale Lige šampiona. Ekipa Pepa Gvardiole je imala Real Madrid na koljenima, ali se u treptaj oka sve promijenilo i "građani" su doživjeli bolan poraz u Madridu.

Njihov pohod na prvu Ligu šampiona u istoriji moraće da nastave sljedeće sezone, a da su Gvardiola i Siti željni tog trofeja, pokazuje i da je već dogovoren "bombastičan" transfer Erlinga Holanda u redove tog kluba!

Zvijezda Borusije Dortmund preći će u Mančester siti ovog ljeta u poslu vrijednom preko 300.000.000 evra, tvrdi britanski "Atletik"!

Erling Holand je novi igrač Mančester sitija od ovog ljeta, a izvori Britanaca iz Njemačke navode da će do kraja ove sedmice taj transfer biti potvrđen. Siti će za 21-godišnjeg Norvežanina platiti 75.000.000 evra.

Toliko iznosi otkupna klauzula u Holandovom ugovoru koja važi još samo ovo ljeto. Siti je iskoristio tu priliku, a navodi se i da će još oko 250.000.000 evra biti potrošeno na Holandovu platu i menadžerske provizije.

Holand bi trebalo da potpiše ugovor na pet godina po kojem bi zarađivao oko 30.000.000 evra po sezoni, a uz sve to dobijaće i bogate bonuse.

Ove sezone je Holand u Dortmundu postigao 28 golova na 29 utakmica, a od dolaska u klub je mrežu tresao 85 puta na 88 mečeva. Dortmund ga je početkom 2020. doveo iz Salcburga za 20.000.000 evra i može se reći da je to bio pun pogodak.

Siti će se naredne sezone nadati novoj Ligi šampiona, Gvardiolinoj prvoj od 2011. godine, ali sada sa Holandom u timu...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!