• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svima se već smučio taj cirkus!" Bivši reprezentativac Njemačke kategoričan: Za Borusiju je bolje da Holand ode!

Autor Dragan Šutvić

Ditmar Haman je "bez dlake na jeziku" govorio o potencijalnom odlasku Norvežanina iz Dortmunda.

 ditmar haman kritikuje erlinga brauta holanda  Izvor: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Sve su glasnije najave da će norveški superstar Erling Braut Holand ovog ljeta napustiti Borusiju Dortmund i preseliti se u tabor Mančester sitija.

Prema navodima engleskih medija, Holandovi agenti dogovorili su, praktično, uslove saradnje sa "građanima", pa bi njemački velikan u predstojećem prelaznom roku mogao da ostane bez jedne od udarnih igli.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, ima i onih koji smatraju da igra i rezultati "milionera" neće ispaštati ukoliko Norvežanin u pauzi između dvije sezone napusti klub. Naprotiv – biće na dobitku!

Takvog stava je nekadašnji reprezentativac Njemačke Ditmar Haman, koji je u intervjuu za Bild iznio stav da je cijela priča oko Holandovog odlaska iz kluba otišla predaleko.

Možda će vas zanimati

"Svima se već smučio ovaj cirkus – i navijačima, i igračima, i cijelom klubu! U Borusiji Dortmund, igrači će postizati golove i bez Holanda. To je uvijek bio slučaj. Štaviše, mislim da će njegov odlazak, kratkoročno ili srednjeročno, donijeti boljitak klubu", ističe nekadašnji prvotimac Bajerna, koji smatra da Holand ne poštuje, prije svega, klub čije boje trenutno brani.

"Mislim da privlači previše pažnje za sebe. Sjetimo se da je zimus sam trčao počasni krug ispred navijača. Njegovi gestovi, govor tijela, prilično su neprikladni i odaju utisak nepoštovanja. Isto tako, propustio je mnogo utakmica, a treba i da se zna da je Borusija upisivala poraze i sa njim u timu. Zato mislim da je bolje da ode", kaže Haman, vjerujući da će poslije odlaska Norvežanina sa Vestfalena "procvjetati" neki drugi igrači.

Erling Braut Holand ove subote bi trebalo da bude u timu za "Klasiker", poslije kojeg Bajern može da obezbijedi osvajanje devete uzastopne titule.

"Možda bi se otvorila prilika za Malena, kojem nije lako da postiže golove pored Holanda. U svakom slučaju, mislim da će svi igrači biti bolji bez njega nego sa njim."

Holand je u Borusiju stigao početkom 2020. godine iz Red Bul Salcburga.

Za austrijski klub je na 27 utakmica postigao čak 29 golova uz sedam asistencija, što ga je i preporučilo "žutima", među kojima je nastavio da bilježi odlične brojke.

Tako je na 85 mečeva za Borusiju u svim takmičenjima postigao čak 82 gola, te je 23 puta asistirao saigračima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC