Fudbal

MONDO: Vinko Marinović se vraća u Borac!

Autor Goran Arbutina

Bivši igrač i trener crveno-plavih trebao bi da naslijedi Tomislava Ivkovića, saznaje MONDO.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac utakmicom u Posušju završiće uspješnu sezonu u kojoj je osvojio treće mjesto na tabeli PLBIH i plasirao se u Evropu, a uprava kluba već radi na rekonstrukciji ekipe.

Saradnja je nedavno produžena sa Dejanom Melegom, ali još desetorici igrača ističu ugovori pa se očekuju velike promjene u ekipi.

 Osim igračkog kadra izvjesno je da Tomislav Ivković naredne sezone neće voditi ekipu kao trener, a uprava crveno-plavih već duže vrijeme radi na imenovanju njegovog nasljednika.

Potraga za novim trenerom, kako saznaje MONDO, je završena i ekipu će ovog ljeta preuzeti Vinko Marinović.

Proslavljeni igrač i trener Borca načelno se dogovorio sa upravom Borca, a u naredna dva, tri dana biće ozvaničen njegov povratak među crveno-plave, koje je vodio od 18. marta 2014. do 25. marta 2015. godine, kada je preuzeo Zrinjski.

Marinović je na klupi Borca bio na 30 utakmica, od čega pet u kupu (4 pobjede i poraz), dok je u prvenstvu upisao 11 pobjeda pet remija i devet poraza.

Nakon Borca vodio je Zrinjski, mladu selekciju BIH, a potom Sarajevo u kojem je radio do maja prošle godina od kada je bez angažmana.

Kao favorit za novog trenera Borca u prethodnom periodu važio je srpski stručnjak Nenad Lalatović, sa kojim je Borac pregovarao, ali dvije strane nisu se uspjele dogovoriti.

Nakon toga u Borcu su se okrenuli ka Marinoviću koji se vraća u Premijer ligu BIH nakon jednogodišnje pauze.