Fudbal

Ivajlo Petev nakon pobjede nad Finskom: "Svaka čast za publiku, mi radimo za Bosnu i Hercegovinu"

Autor Haris Krhalić

Selektor BiH Ivajlo Petev bio je zadovoljan večerašnjom igrom "zmajeva"

Izvor: Promo/FS BiH

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su u večerasnjoj utakmici sa 3:2 slavili protiv reprezentacije Finske i osvojili velika tri boda u borbi za prvo mjesto grupe 3 Lige nacija. 

Selektor Ivajlo Petev upisao je možda i najveću pobjedu u svom mandatu na klupi naše reprezentacije. On se prije svega zahvalio igračima.

"Zahvalio bih se igračima, ovo je najogri termin. Znam da im je bilo teško, četiri utakmice u 15 dana. Svaka čast za zalaganju i žrtvovanju za ekipu", započeo je Petev i nastavio:

"Što se tiče današnje utakmice ne mogu biti sretan sa ta dva gola koja smo primili na vrlo jeftin način. U drugom poluvremenu smo imali nekoliko zicera, ali eto zabili smo samo jedan. Ipak ne smijemo podcijeniti Finsku oni su odlična reprezentacija".

Petev je na poluvremenu promijenio formaciju te je u nastavku počeo igru sa tri štopera što se ispostavilo kao pun pogodak.

"Promijenili smo formaciju u drugom dijelu, krenuli smo sa tri štopera u nastavku. Svaka čast za publiku koja nas je podržavala svih 90 minuta. Mi iz stručnog štaba i igrači radimo za Bosnu i Hercegovinu, svi gledamo u jednom pravcu. Imamo ponekad dobrih rezultata nekad i ne tako dobrih, ali mi radimo za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Petev.

Petev se zatim osvrnuo na igrače koji nisu dobili priliku.

"Žao mi je što nisam svim igračima dao priliku, nisam za to da zovemo puno igrača i onda ih ostavimo na tribini. Međutim, s obzirom na broj utakmica u 15 dana zbog toga smo proširili spisak. Zadovoljan sam sa svima i onima koji su igrali i onima koji nisu. Mogu im samo poručiti hvala", zaključio je Petev. 

Podsjećamo, "zmajevi" su ovom pobjedom zadržali prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija sa osam bodoava odnosno bodom više od Crne Gore. Finci su na trećem mjestu sa četiri osvojena boda  dok su Rumuni na posljednjem mjestu sa tri boda.