POPUNJAVANJE LIGE

Laktaši dobili licencu, Sloga ne? Ko će popuniti m:tel Prvu ligu RS?

Autor Bojan Jakovljević

Poznato je tri od pet novajlija u prvoligaškom društvu Srpske za sezonu 2022/23.

Izvor: Promo/FK Laktaši

Uz povratnike iz m:tel Premijer lige BiH, bijeljinski Radnik i Rudar Prijedor, danas je ozvaničen i ulazak Laktaša u m:tel Prvu ligu Republike Srpske.

Šampion drugoligaškog "zapada" saopštio je da je dobio licencu za nastup u najvišem rangu fudbala Srpske, gdje se vraća poslije punih deset godina.

"Fudbalski savez Republike Srpske izdao je danas našem klubu licencu za nastup u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske u sezoni 2022/2023. Ovoj odluci Saveza prethodio je proces licenciranja, u okviru kojeg je bilo potrebno prikupiti obimnu dokumentaciju, a koju smo u propisanom roku i dostavili", saopšteno je iz Laktaša.

S obzirom da će liga naredne sezone brojati 18 ekipa, ostala je nepoznanica koja tri kluba će popuniti prvoligaški karavan.

Nezvanično, licencu nije dobila Sloga iz Gornjeg Crnjelova, pa ostaje da se vidi koga ćemo još gledati na prvoligaškim terenima Republike Srpske u sezoni 2022/23.

Nema sumnje da će prednost imati najbolje plasirane ekipe u Drugoj ligi RS "istok" i "Zapad", a to su Sloboda iz Mrkonjić Grada i trnska Sloga, odnosno Famos iz Vojkovića i nevesinjski Velež.