• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji strijelac m:tel Prve lige RS karijeru nastavlja u m:tel Premijer ligi BiH: Novi izazovi - Žižak u Slogi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Talentovani napadač naredne sezone prvi put u karijeri nastupaće u najvišem rangu bh. fudbala.

 Aleksandar Žižak prešao u Slogu iz Doboja najbolji strijelac Prve lige RS MONDO intervju Izvor: Promo/FK Ljubić Prnjavor/Aleksandar Bato Atić

Aleksandar Žižak svojim partijama prošle sezone oduševio je sve ljubitelje fudbala u Republici Srpskoj, a u narednom prvenstvu imaće priliku za dodatno dokazivanje.

Naime, sa 21 golom u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske ubjedljivo je završio kao najbolji strijelac lige, a ova laskava titula biće nagrađena ugovorom sa novim premijerligašem, Slogom iz Doboja.

Možda će vas zanimati

Nakon isteka ugovora sa Ljubićem, odlućio se za novi izazov u karijeri, pa će tako prvi put nastupiti u najvišem rangu bh. fudbala. Kako je za MONDO potvrdio, ostao je još samo potpis ugovora sa Dobojlijama, nakon čega će biti ozvaničena saradnja dvije strane.

"Tačno je, sve sam dogovorio sa Slogom, ostalo je još samo potpisivanje ugovora. Ugovor sa Ljubićem mi je istekao, već sam se priključio treninzima Sloge, sve je dogovoreno, ostalo je samo da ozvaničimo saradnju", kaže za MONDO prošle sezone najbolji strijelac m:tel Prve lige RS.

Izvor: Promo/FK Ljubić Prnjavor/Aleksandar Bato Atić

Prnjavorčani su tokom sezone 52 puta tresli protivničke mreže, a sam Žižak učinio je to 21 put.

"Kompletna ekipa odigrala je odlično. Izborili smo opstanak nekoliko kola prije kraja, tako da je primarni cilj ispunjen. Laska mi ta titula najboljeg strijelca, normalno. Zadovoljan sam i svojim igrama, ovo je definitivno moja najbolja sezona u karijeri", tvrdi dosadašnji kapiten Ljubića, koji je od početka karijere bio član ovog kluba.

PROŠIRENJE M:TEL PRVE LIGE RS


U protekle dvije sezone odlukom Fudbalskog saveza Republike Srpske u najvišem rangu fudbala Srpske nastupalo je po 16 u odnosu na dotadašnjih 12 ekipa. Već od sezone 2022/23 taj broj klubova biće povećan na 18.

"Mislim da je dobro jer su neki klubovi, koji su ranije bili prvoligaši, dobili priliku da se vrate u Prvu ligu RS. Pitanje je, ipak, da li će se poboljšati i kvalitet lige. Rano je još prognozirati, mada moram reći da je prošle sezone liga bila veoma kvalitetna. Do samog kraja nije se znalo ko će ući u viši rang. Bilo je veoma zanimljivo, a vjerujem da će ove sezone biti još jača liga jer vraćaju se Radnik i Rudar Prijedor."

Sloga će naredne sezone debitovati u m:tel Premijer ligi BiH. Poznata je činjenica da Krupa nije dobila licencu za nastup u najvišem rangu, odnosno ostala je bez promocije, pa je ta čast pripala Dobojlijama.

Žižka i njegove nove saigrače uskoro očekuje mnogo ozbiljnije, kvalitetnije i zahtjevnije takmičenje. Trener Sloge Zoran Ćurguz ima iskustvo vođenja ekipa u m:tel Premijer ligi BiH, tako da će sigurno dobro spremiti svoje izabranike za narednu sezonu.

"Vidi se već po uvodnim treninzima da je sve mnogo ozbiljnije, brže, žešće... Potrudiću se da se nametnem treneru. Cilj je opstanak, a mislim da je on realan. Sklapa se dobra ekipa, koja će, po meni, biti konkurentna. Iako ja nemam iskustva u igranju Premijer lige BiH, vjerujem da će Sloga imati veoma kvalitetnu ekipu", kaže Žižak o debitantskom nastupu Sloge među najboljim bh. ekipama.

Izvor: Promo/FK Ljubić Prnjavor/Aleksandar Bato Atić

U prvom kolu Sloga gostuje Borcu, dok će prvi domaći meč igrati sa trebinjskim Leotarom. S obzirom da trenutno stadion "Luke" u Doboju ne zadovoljava standarde Premijer lige BiH, u toku su intenzivni radovi kako bi se što prije sve spremilo za premijerligaško takmičenje.

Možda će vas zanimati

Ukoliko stadion u Doboju ne bude osposobljen na vrijeme, "crveno-bijeli" domaće utakmice igraće na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

"U toku su radovi na stadionu. Nisam siguran da li će uspjeti da ostvare sve što je potrebno do prvog domaćeg kola, ali intenzivno se radi i vjerujem da će učiniti sve da se stadion što prije spremi za takmičenje u Premijer ligi BiH."

Žižak kaže da je već sada jasno ko će se boriti sa vrh tabele u premijerligaškoj konkurenciji.

"Mislim da će se ove sezone Zrinjski i Borac žestoko boriti za titulu. Borac dovodi dobra pojačanja, došao je i trener Nenad Lalatović, dok je Zrinjski svake godine dobar. Mislim da između te dvije ekipe treba tražiti novog šampiona, mada ne treba otpisati ni Sarajevo. Stigao je Feđa Dudić i on će sigurno sklopiti konkurentnu ekipu", zaključio je razgovor za MONDO Aleksandar Žižak, najbolji strijelac m:tel Prve lige RS i novo pojačanje premijerligaša dobojske Sloge.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC