Fudbal

Bomba iz Ljubljane - Prosinečkog mijenja bivši reprezentativac Španije!

Autor Dragan Šutvić

Slovenački mediiji navode da je sve dogovoreno.

Izvor: EPA/KOTE RODRIGO

Ljubljanska Olimpija u ponedjeljak će dobiti nasljednika Roberta Prosinečkog na trenerskoj klupi, a prema navodima slovenačkih medija, to bi trebalo da bude nekadašnji prvotimac Liverpula i reprezentativac Španije Albert Rijera!

Kako pišu novinari u "deželi", 40-godišnji Španac je već dogovorio saradnju sa "zmajčekima", koji će mu predstavljati prvi samostalni angažman u trenerskoj karijeri, obzirom da je do sada bio samo pomoćnik u Galatasaraju i to trojici trenera – Fatihu Terimu, Leventu Šahinu i Domeneku Toranu.

Slovenija mu, inače, nije nepoznata obzirom da je igračku karijeru završio u dresu Kopera, dok je prethodno nastupao i za Zavrč.

Karijeru je počeo u taboru Majorke, za koju je nastupao u dva navrata, a potom su se nizali Bordo, Espanjol, Mančester siti, Liverpul, Olimpijakos, Galatasaraj, Votford i Udineze prije dolaska u Sloveniju.

U dresu reprezentacije Španije odigrao je 16 mečeva i postigao četiri gola.

"Vatreno krštenje" na klupi Olimpije Rijera će imati u četvrtak, kada će "zmajčeki" ugostiti Diferdanž u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)