• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Olimpije optužuje Prosinečkog: Kad smo saznali šta rade on i Rudonja, sve smo stopirali!

Autor Dragan Šutvić

Ne prestaje sukob dvije strane.

 direktor olimpije optužuje prosinečkog Izvor: MN PRESS

Ne smiruju se strasti na relaciji Olimpija – Robert Prosinečki.

Iako je u martu potpisao dvogodišnji ugovor sa Ljubljančanima, nekadašnji selektor BiH napustio je funkciju nakon samo tri mjeseca zbog sukoba sa najužim rukovodstvom, poslije čega su i jedna i druga strana počele sa iznošenjem "prljavog veša".

Možda će vas zanimati

Počelo je saopštenjem slovenačkog kluba, nastavilo konferencijom za novinare koju su sazvali Prosinečki i sada već bivši sportski direktor i nekadašnji slovenački reprezentativac Mladen Rudonja, dok je ove nedjelje direktor Igor Barišić u razgovoru za hrvatske medije iznio niz optužbi na račun "Žutog" i Rudonje, koji je, inače, kum Roberta Prosinečkog.

"Na platnoj listi su nam bila 42 igrača, a ja sam stopirao dovođenje novih dok ne smanjimo kadar na 25 igrača. Tu je nastao cirkus. Zajedno sa svojim kumom, našim sportskim direktorom Rudonjom, počele su kombinacije s agentima iz Zagreba, a kad smo saznali s kim sarađuju i šta rade, blokirali smo sve transfere. Jedan jedini agent, Dalibor Kvrgić iz agencije Love players, preporučio bi im svoje igrače, a to su igrači ispod prosjeka, od 29-30 godina, kojima su kod nas htjeli dati duplo veće plate nego što su imali u dosadašnjim klubovima. Na primjer, ucjenjivali su nas da dovedemo Ognjena Mudrinskog. On je 31-godišnji napadač kojem su htjeli da damo 200.000 evra na ruke za potpis, 46.000 provizije njegovu ocu i godišnju platu od 240.000", rekao je Barišić, nadovezavši se na saopštenje Olimpije u kojem se spominje navodni nesprofesionalni odnos Prosinečkog prema obavezama u klubu.

"Dobili smo informacije da trener nije niti jedan doručak proveo s ekipom, pojavio se na možda 2-3 prijepodnevna treninga, inače je bio samo na poslijepodnevnim. Dobili smo informacije da se u njegovoj predsjedničkoj sobi u hotelu pilo, pušilo i kartalo do 4 ujutro i ko zna što su još radili."

Barišić je naveo i da je Prosinečki ucjenjivao predsjednika i tjerao ga da bira između njih dvojice te da je sada već bivši trener Olimpije tri puta podnosio ostavku.

"Dva dana prije kraja priprema ucjenjivao je predsjednika da neće voditi utakmicu protiv Šibenika ako ja ne odem. S njim su se grupirali sportski direktor, tim menadžer, šef ekonomata, naš PR... Predsjednik je stao na moju stranu i riješio ih se. Svi su potpisali papire protiv mene i ucijenili predsjednika kojeg sam ja doveo u Olimpiju da je spasi od bankrota. Uložili smo preko osam milijuna evra i sanirali klub, a oni su htjeli da se mi maknemo pa da oni sve vode", istakao je Barišić, govoreći i o navodima da su Prosinečki i Rudonja htjeli da prodaju klub.

"Pregovarali su sa investitorom iz Švajarske, koji je htio da kupi klub za dva miliona evra, a nama ništa nisu javili. Rudonja je potpisao ugovor kojim se obavezuje da će dati sve potrebne informacije o klubu toj firmi. Imam taj papir koji ću objaviti na konferenciji za medije. Budući da klub sad nema novca, oni su tako htjeli da nas pritisnu da dignemo ruke i uzmemo ta dva miliona."

Takođe, Barišić je naveo i da je klub stopirao isplaćivanje plate Prosinečkom jer je navodno, bez znanja uprave kluba, promijenio račun na koji novac treba da mu bude uplaćen.

"Tražio je da mu se plata uplaćuje na račun banke iz Kosova. To je sve išlo preko njegovog prijatelja iz djetinjstva Boštjana Blažinčića, agenta iz Krškog, koji je klubu poslao mejl da se Prosinečki isplaćuje preko firme 'Kroks'. Tim menadžer je iskoristio naš elektronski potpis, a ja sam za to saznao nakon sedam dana i sve stopirao", istakao je direktor Olimpije, koja će u ponedjeljak, kako je i najavljeno, predstaviti novog trenera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC