POGLEDAJTE

Haos na ulicama Rijeke - 70 maskiranih huligana tuklo Šveđane! Sjedili mirno u kafiću, onda je nastao krš i lom (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Uoči meča Rijeke i Jurgordena nastali su veliki neredi na ulicama.

Izvor: Facebook/Screenshot/HooligansTV

Vratile su se međunarodne utakmice, a sa njima i huliganski pirovi na Balkanu - i ne samo ovdje. Prvo smo na "Maksimiru" vidjeli kako navijači Dinama i Škupija zajedno skandiraju "Ubij Srbina", ogromni neredi desili su se i u Tirani kada su se potukli navijači Zrinjskog i policije, a ružne scene nam stižu i iz Rijeke.

Na snimcima sa društvenih mreža koje je objavio "Hooligans TV" vidi se da je oko 70 maskiranih pripadnika "Armade" napalo navijače švedskog Jurgordena.

Šveđani su dan uoči utakmice Konferencijske lige sjeieli na terasi jednog kafića na Korzu, a onda su počele da lete baklje, flaše...

"Mladići na putu kažu da je to tradicija. Šveđani su sjedili u kafiću, čak je bilo i djevojaka koje su slušale džez nastup jednog benda, kad je ekipa došla da ih 'nabije'. Tradicija", napisala je jedna svjedokinja nemilog incidenta koji se ponovo dogodio na hrvatskim ulicama.

Nastao je pravi krš i lom, letjeli su stolovi i stolice, a policija je potom izašla na ulice i uspjela da spriječi veći sukob. Takođe, zadržali su dva autobusa sa još oko stotinu navijača.

Meč između Rijeke i Jurgordena igra se večeras od 20.30 na "Rujevici".

Pogledajte!