Fudbal

Igman Konjic sa novim pojačanjem izlazi na megdan Borcu: Nadamo se pozitivnom rezultatu, ali neće biti lako

Autor Haris Krhalić

Trener Igmana Adnan Elezović nam je otkrio kako će Darko Bodul imati pravo nastupa na utakmici protiv Borca.

Izvor: PROMO/FK Igman Konjic

Fudbaleri Borca u subotu od 17 časova dočekuju Igman Konjic u četvrtom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Banjalučani će tako nakon pobjede u prošlom kolu nad ekipom Posušja tražiti nova tri boda protiv debitanta u m:tel Premijer ligi BiH koji je do sada odigrao samo jednu utakmicu u kojoj je poražen sa 1:0 od Širokog Brijega.

Trener tima iz Konjica, Adnan Elezović je za naš portal otkrio kako u njegovom timu nema povrijeđenih igrača kao i to da je novo pojačanje ove ekipe Darko Bodul registrovan te će moći nastupiti u sutrašnjem meču.

"Sutra igramo protiv ekipe Borca koja je veoma kvalitetna sa par odličnih pojedinaca, ali svaka nova utakmica je novo dokazivanje. Idemo utakmicu po utakmicu, daćemo svoj maksimum i nadamo se pozitivnom rezultatu u Novom Gradu. Što se tiče naših igrača svi su spremni s tim da je i novo pojačanje Bodul (op.a Darko Bodul) registrovan te smo i njega poveli na gostovanje", rekao je Elezović za Mondo.

Svjestan je Elezeović da bi problem za obje ekipe bi sutra mogla predstavljati visoka temperatura, o čemu je govorio i trener Borca Nenad Lalatović.

"Što se tiče vremenski uslova, sigurno da nije nimalo lako igrati u 17 časova na 30 stepen, ali kako je nama tako će biti i domaćinu", poručio je Elezović.

m:tel Premijer lige BiH, četvrto kolo

Petak
Velež - Željezničar (17:30)


Subota
Borac - Igman (17:00)
Sarajevo - Posušje (21:00)


Nedjelja
Tuzla siti - Sloboda (17:00)
Široki Brijeg - Leotar (21:00)
Sloga - Zrinjski (odgođeno)