• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet gosti, opet pet popodne i 40 stepeni, ali moramo do pobjede! Nenad Lalatović pred Igman: Nema alibija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u subotu od 17.00 s imperativom pobjede dočekuju Igman Konjic u četvrtom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Fk Borac - FK Igman Konjic, PL BiH, 4. kolo, najava Nenad Lalatović, Enver Kulašin Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Trijumf u Posušju (0:2) došao je kao melem na ranu crveno-plavih i popravljanje raspoloženja poslije lošijeg starta u novoj sezoni, ali ta tri boda će biti "izgubljena" ukoliko sutra na stadionu "Mlakve" ne budu upisali novu pobjedu.

Iako imperativ pobjede postoji, to ne znači da će biti lako protiv novajlije u šampionatu BiH, koji je propisno namučio Široki Brijeg u međusobnom duelu. Zato Borac neće potcijeniti sutrašnjeg protivnika, naglasio je trener Nenad Lalatović na konferenciji za štampu, rekavši da će otežavajuća okolnost za obje ekipe predstavljati i termin utakmice odnosno najavljena visoka temperatura.

"Sigurno nas čeka jedna jako teška utakmica, jako zahtjevna jer opet igramo u pet popodne, biće jako vruće pa igrači moraju da daju više od maksimuma da bismo zabilježili pobjedu. Neće biti lako igrati, evo dok sam dolazio na konferenciju sam se oznojio, a zamislite sutra u pet popodne šta će biti. Lično mislim da mom timu ne odgovara da igra na 40 stepeni, ali kako nama tako i njima! Ne postoji nikakav alibi. Žao mi je što opet igramo na gostujućem terenu. Nijednu utakmicu nisam vodio kao domaćin, moja velika želja je da igramo ovdje u Banjaluci zbog publike i atmosfere", rekao je Lalatović.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Prema njegovim riječima, izuzetno respektuje sutrašnjeg rivala, kao i uostalom sve ekipe u m:tel Premijer ligi BiH.

"Gledao sam iz protiv Širokog Brijega, prvo poluvrijeme su odigrali fenomenalno. Imaju kvalitet, kao i sve ekipe u m:tel Premijer ligi BiH, ovdje je nešto nevjerovatno, nema opuštanja nijedne sekunde. Ja dolazim iz lige gdje sam radio 12 godina, imam puno utakmica iza sebe i tamo sam mogao da kažem na nekim mečevima: 'Znam, sigurno ću pobijediti, bolji sam'. Ovdje nema opuštanja, svaki meč je pozitivna trema, posebno jer su igrali odlično protiv Širokog Brijega. Pojačali su se dodatno, ekipa koju ne smijemo nimalo potcijeniti jer nam ništa neće značiti pobjeda u Posušju, ako sad ne osvojimo sva tri boda. Moramo da vežemo nekoliko pobjeda, ali mene raduje što svako-svakog može da pobijedi. To govori o kvalitetu lige".

Lalatović će biti lišen i usluga dvojice igrača na stadionu "Mlakve" u Novom Gradu.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Ne mogu da računam na (Nedjeljka) Piščevića, koji je povrijeđen. Osjetio je bol u trbušnom zidu, kao ni na (Aleksandra) Subića. (Jovo) Lukić nam se vratio poslije pauze, ali ne znam hoću li računati na njega jer nije dovoljno fizički spreman, ali će konkurisati za mjesto u timu. Na sve ostale mogu da računam. Danas idemo u karantin, u Novom Gradu ćemo odraditi trening da osjetimo teren i sutra igrati utakmicu kao domaćini, a ustvari kao gosti. Daćemo sve od sebe da zabilježimo novi trijumf i da budemo među prva tri tima. Izlazak u Evropu je primarni cilj, rekao sam i da želim jedan od dva trofeja, a da li ću uspjeti u tome, pokazaće vrijeme".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mladi fudbaler Banjalučana Enver Kulašin, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu u Posušju, smatra da je Borac ipak kvalitetniji i da to treba sutra i da dokaže.

"Igman je odigrao meč sa izmijenjenom ekipom u odnosu na prošlu sezonu, pa nismo ni mogli posebno dobro da ih upoznamo. Protiv Širokog Brijega su bili jako dobri, propustili nekoliko dobrih šansi. Nama je bitna prethodna pobjeda jer smo vratili samopouzdanje s obzirom da nije upitan kvalitet našeg tima. Nadam se da ćemo to sutra i pokazati na terenu", rekao je Kulašin.

m:tel Premijer lige BiH, četvrto kolo

Petak
Velež - Željezničar (17:30)


Subota
Borac - Igman (17:00)
Sarajevo - Posušje (21:00)


Nedjelja
Tuzla siti - Sloboda (17:00)
Široki Brijeg - Leotar (21:00)
Sloga - Zrinjski (odgođeno)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Jao, jadničak... Valja doći do Novog Zelanda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC