Stigao

Crvena zvezda "otela" ruskog bisera od CSKA: Htjeli ga "armejci", on zbog jedne stvari izabrao "Marakanu"!

Autor Nebojša Šatara

Jegor Prucev je novi fudbaler Crvene zvezde.

Izvor: YouTube/screenshot/Максим Ненов

Kao što su ruski mediji i ranije najavljivali Crvena zvezda je pobijedila CSKA u trci za potpis jednog od najtalentovanijih ruskih fudbalera Jegora Pruceva.

Ovaj 19-godišnji vezista je sada ozvaničen kao pojačanje crveno-bijelih, a ruski mediji navode da je Beograd izabrao prije Moskve zato što želi da se oproba u evropskim takmičenjima. Mladi fudbaler je sa crveno-bijelima potpisao ugovor na četiri sezone!

Prucev se najbolje snalazi na poziciji centralnog ofanzivnog veziste, ali je odličan i na oba krila. U Crvenu zvezdu došao je iz Sočija, gdje je počeo karijeru. Matični klub ga je prošle sezone poslao na dvije pozajmice.

"Crvena zvezda je veliki klub koji je poznat širom Evrope. Srećan sam što sam postao dio crveno-bijele porodice i želim da osvajam što više trofeja u Zvezdi. Kao i svakom fudbaleru, san mi je da igram Ligu šampiona, i smatram da je ovo pravo mjesto da učim i napredujem. Ponosan sam što će me trenirati Dejan Stanković, sjećam se njegovog gola sa pola terena protiv Šalkea, a sada ću imati priliku da sarađujem s njim. Zaista nevjerovatan osjećaj", rekao je ruski fudbaler nakon dolaska u srpski tim.

Nakon što je dominirao u Tekstilčiku iz Ivanova u trećem rangu takmičenja, prešao je u Nefrehimik iz Nižekamska u drugom dijelu sezone i tu odigrao 13 mečeva na kojima je dao tri gola u drugoj ligi Rusije.

Za Soči je igrao na nekoliko prijateljskih mečeva i odigrao je 12 minuta u Premijer ligi Rusije, na meču protiv Krasnodara. Dolazi iz fudbalske porodice, pošto njegov stariji brat Danil igra za Spartak iz Moskve i svojevremeno je bio mladi reprezentativac Rusije.

(MONDO)