• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pored svih nedaća uvijek uz svoju Zvezdu! Crveno-bijeli se emotivno oprostili od legende kluba

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda se oprostila od svog nekadašnjeg fudbalera Kirila Dojčinovskog.

 Crvena zvezda se oprostila od Kirila Dojčinovskog Izvor: MNPRESS

Legendarni defanzivac Crvene zvezde Kiril Dojčinovski preminuo je u 78. godini, a crveno-bijeli su se oprostili od defanzivca koji je punih sedam godina nosio dres tima sa "Marakane". 

Za crveno-bijele odigrao je 417 mečeva, postigao je 11 golova, a za to vrijeme je osvojio četiri titule prvaka države i tri kupa. 

Posljednju utakmicu u dresu Crvene zvezde je odigrao 14. maja 1974. godine, kada su crveno-bijeli odmjerili snage sa Proleterom iz Zrenjanina u okviru nacionalnog šampionata. Nakon toga prelazi u francuski Troa, a potom i u Pariz, gdje je i završio fudbalsku karijeru. Za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 27. oktobra 1968. godine protiv Španije, a u dresu nacionalnog tima odigrao je ukupno šest utakmica.

Crveno-bijeli su podsjetili da je on i poslije kraja svoje fudbalske karijere uvijek bio uz klub u kome je napravio najveće uspjehe u karijeri, a čak i kada ga je bolest prikovala za kolica nije propuštao prilike da bude uz Zvezdu. 

"Pored velikih poteškoća koje je imao u životu, naš popularni Kira je bio uz Zvezdu kada god je to mogao, iako je bio u invalidskim kolicima. Družio se sa svojim veteranima, ali i pratio sve Zvezdine utakmice. Bio je uvijek veseo i vedar i pravi domaćin, gdje god u Makedoniji da se našla bilo koja selekcija našeg kluba. Time je svakodnevno dokazivao koliko voli Crvenu zvezdu i da će zauvijek biti dio nje. FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Dojčinovski. Neka mu je vječna slava", navodi se u oproštaju crveno-bijelih. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC