IZJAVE

Odlično smo počeli, primili smo gol, a dali iz frljoke! Ironija trenera Veleža Amara Osima!

Autor Nebojša Šatara

Treneri Veleža i Slobode, Amar Osim i Adnan Jahić, složni su u ocjeni da je podjela bodova bila realna u zaostalom meču trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sloboda i Velež remizirali su u Banovićima rezultatom 1:1.

Tuzlaci su poveli prvim golom nekadašnjeg kapitena banjalučkog Borca Stojana Vranješa, da bi bod gostima iz Mostara osigurao autogol Kenina Devedžića.

Strateg "rođenih" Amar Osim prokomentarisao je meč za "Moja TV".

"Mi smo na početku imali sreće, jer je Sloboda imala situacije koje je morala mnogo bolje riješiti. Imali smo kasnije mi neku incijativu i neke dobre situacije. Fantastično smo otvorili drugo poluvrijeme, primili smo pogodak nakon četiri minuta. Onda je Sloboda mogla postići i drugi gol i riješiti utakmicu. Mi smo onda neke izmjene napravili, pa nije nam ova ekipa izbalansirana kako treba. Dali smo gol iz 'frljoke', ne znam iskreno ni ko je dao. Mislim da je neriješeno realno. Mi smo imali nakon prvog poluvremena nadu da možemo bolje završiti, ali je ostalo izjednačeno na teškom terenu pred domaćom publikom", rekao je Osim.

Njegov kolega sa tuzlanske klupe Adnan Jahić takođe smatra da je remi realan ishod.

"Dali smo svoj maksimum i prvo poluvrijeme smo kontrolisali utakmicu. Na neki način moramo biti zadovoljni kako se utakmica odvijala posljednjih dvadeset minuta, jer smo mi odigrali sedam utakmica u 16 dana. Jednostavno kada ne iskoristite neke šanse, kazna vrlo brzo dođe. Ne možemo biti nezadovoljni", istakao je Jahić.

Obje ekipe danas su zabilježile treći remi u šampionatu BiH.

(mondo.ba)