HAOS!

Blamaža Lacija za sva vremena: Sergej napravio majstoriju, ali uništio ih je Zvezdin rival iz Lige Evrope! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Ekipa Midtjilanda je zabilježila nevjerovatnu pobjedu protiv rimskog giganta.

Izvor: Streamja.com/Printscreen

Igrala je Crvena zvezda prošle sezone protiv Midtjilanda, izgubila 1:0 na domaćem terenu, a u Danskoj remizirala 1:1. Godinu dana kasnije, ponovo u Ligi Evrope, crveno-belima ne ide najbolje, dok su Danci napravili nevjerovatan rezultat.

Ekipa Midtjilanda potpuno je ponizila igrače Lacija na svom terenu, pošto su u neočekivanom slijedu događaja došli do pobjede od 5:1! Jedini, utješni gol za "lacijale" bio je djelo Sergeja Milinković-Savića.

Strašan potop doživjela je ekipa Mauricija Sarija. Istina, mijenjao je trener Lacija tim za ovaj susret, dobili su priliku pojedini igrači koji imaju manju minutažu, pa je tako i reprezentativac Srbije počeo meč na klupi. Igrali jesu Ćiro Imobile, Felipe Anderson, Luis Alberto i Pedro...

Ali kada je rezultat poslije 52 minuta bio 3:0 u korist Danaca, Sari je uvideo da je vrag odnio šalu. Napravio je tri izmjene, a već poslije pet minuta je Sergej Milinković-Savić postigao lijep pogodak sa distance:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Ali nije to ništa značajno pomoglo Laciju. Lažnu nadu ugasio je Midtjiland preka Gustava Isaksena i Erika Svijatčenka, koji su u narednih 15 minuta postavili konačan rezultat na 5:1!