Fudbal

"Crni ponedjeljak" za trenere u Seriji B – četiri rokade u jednom danu!

Autor Dragan Šutvić

Čak četiri trenera ostala su bez posla ovog ponedjeljka.

Izvor: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Dok cjelokupna italijanska javnost čeka šta će se dogoditi sa Masimilijanom Alegrijem i Simoneom Inzagijem, koji bilježe slabe rezultate sa Juventusom i Interom, pravi haos se dešava u Seriji B – čak četiri trenera su ovog ponedjeljka ostala bez posla!

Razočarani rezultatima u posljednjih par mečeva, za rokade su se odlučile uprave Beneventa, Pize, Koma i Peruđe – svi, kao po dogovoru, u jednom danu!

Porazi od Kaljarija (0:2) i Breše (2:1) koštali su posla stratega Beneventa Fabija Kazertu, a prema navodima italijanskih medija, glavni kandidat da ga zamijeni na toj poziciji je proslavljeni reprezentativac Italije i šampion svijeta sa "azurima" Fabio Kanavaro.

Ekipi Pize malo je nedostajalo da na kraju prošle sezone izbori nastup u Seriji A. U finalu doigravanja poražena je od Monce poslije produžetaka, ali u ovoj takmičarskoj godini ekipa je iz prvih šest utakmica izvukla samo dva boda.

To je učinak koji je "skinuo glavu" Rolandu Maranu, a vrh kluba je odlučio da na trenersko mjesto vrati Luku d'Anđela, koji je ekipu i vodio do finala plej-ofa za plasman u elitu.

Novog trenera dobiće i Komo, u čijem taboru ove sezone nastupa i proslavljeni Španac Sesk Fabregas.

Ekipa u prvih pet mečeva u sezoni nije uspjela da upiše nijedan trijumf, ali uprava kluba nije razmišljala o smjeni trenera Đakoma Gatuza. Ipak, stručnjak rođen baš u ovom gradu odlučio je da ode sam i to iz zdravstvenih razloga, a kao nasljednik spominje se Moreno Longo.

Na kraju, novi posao mora da potraži Fabricio Kastori, dosadašnji strateg Peruđe. Na sedam utakmica, uknjižen je razočaravajući učinak (1-1-5), pa je odlučeno da se potraži novi trener, a to bi, prema najavama sa Apenina, trebalo da bude Silvio Baldini.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)