OTKRIO SIMPTOME!

Taj poraz ga je uništio - morao je kod psihijatra! Traume slavnog fudbalera: "Imao sam napade i plašio se da zaspim!"

Autor Dragan Šutvić

Edinson Kavani je mnogo toga usieo da uradi tokom bogate karijere, ali jedan poraz će vječno pamtiti po zlu.

Izvor: Profimedia

Edinson Kavani je jedan od napadača svoje generacije oko kojeg klubovi nikad nisu morali da brinu da će im donositi pogotke. Ljetos je Urugvajac nastavio svoju avanturu u poznijim igračkim godinama, pa je poslije odlaska iz Mančester junajteda prešao u Valensiju kao slobodan igrač. Najbolje dane u svojoj karijeri je proveo u Napoliju i Pari Sen Žermenu.

Upravo je u Parizu postao i najbolji strijelac u istoriji kluba, a osvojio je i mnoštvo trofeja. Ipak, jedan nije - trofej Lige šampiona - i Kavani je priznao da najviše žali baš zbog te činjenice. A pored brojnih mečeva koje je rješavao svojim golovima, jedna utakmica ga je natjerala da se čak obrati i psihologu!

Kavani je u intervjuu za španske medije priznao da je u PSŽ-u imao nekoliko teških trenutaka, od kojih će ga baš taj jedan vječno proganjati. Radi se o revanš meču osmine finala Lige šampiona iz 2017. godine. PSŽ je igrao protiv Barselone, a stvari nisu mogle da bolje počnu po klub sa "Parka prinčeva".

U Parizu u prvom meču, rezultat je bio nevjerovatnih 4:0 za domaće. Svi su ih već vidjeli u četvrtfinalu, ali niko nije ni slutio šta nosi revanš i da ćemo vidjeti vjerovatno najveći preokret u istoriji evropskog fudbala. "Kamp nou" je bio poprište istorije - uprkos golu Kavanija u gostima, Barselona je slavila 6:1 i prošla u narednu rundu takmičenja. Tri od tih šest golova postigli su za manje od 10 poslednjih minuta, od kojih je pogodak Serđija Roberta poslao čitavu Barselonu u delirijum. A Kavanija kod psihijatra, nakon što je teško podnio blamažu svog tima.

"Morao sam da idem na razgovore s psihijatrom nakon Barselonine 'remontade'. To je ostavilo velikog traga na mene. Svjestan sam da je riječ samo o fudbalu, ali takve stvari utiču na vas kao osobu", počeo je Kavani, prije nego što je objasnio kako se osjećao u tom periodu.

"Nakon te utakmice sam imao simptome anksioznosti, oblivao me je hladan znoj. Imao sam napade vrtoglavice pred spavanje i plašio sam se da zaspim. Zapitao sam se da li je sa mnom sve u redu. Išao sam na terapiju i doktor u Parizu mi je rekao da nisam jedini kojem se to desilo", rekao je Kavani, strijelac gola u revanšu poslije kog se činilo da Barselona ne može da se vrati u igru... 

Barselona - PSŽ 6:1
Izvor: Youtube/FC Barcelona

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!