Fudbal

Pep me pogledao i rekao: Vi ćete osvojiti Mundijal: Gvardiola misli kao superkompjuter, evo kome je prorekao trofej!

Autor Bojan Jakovljević

Pep Gvardiola je pominjao Francusku, Portugal, ali onda se sjetio ko ima najveće šanse za ovaj trofej.

Izvor: Profimedia

Mančester siti je i bez Erlinga Halanda savladao Lester 1:0 golom Kevina De Brujnea, a u nedostatku sjajnog Norvežanina minute kao prvi špic dobio je Argentinac Hulijan Alvarez. Akvizicija koja je stigla iz River Plejta za sada se prilagođava na Premijer ligu, a sada je otkrio kako mu je izgledao jedan od prvih dana u Sitiju.

Nakon utakmice je pričao za engleske medije i otkrio da mu je po dolasku u Englesku trener prognozirao najveći trofej koji može da se osvoji u fudbalu:

"Bio je to jedan od mojih prvih dana u Mančester sitiju, Portugalci (Žoao Kanselo, Bernardo Silva i Ruben Dijas), Rodri i Pep su pričali ko bi mogao da osvoji Svjetsko prvenstvo. Pominjali su Portugal, Francusku...", rekao je Alvarez, pa nastavio:

"Ja sam slušao u tišini, a onda je Pep rekao: 'Znate ko ima najveće šanse?' I onda je pokazao na mene."

Nije samo Pep taj koji misli da bi Argentina mogla da osvoji Svjetsko prvenstvo, superkompjuter je izračunao da bi to moglo da se desi, a Hulijan Alvarez se nada pozivu za Katar. Ovaj 22-godišnjak je poslije dvije fenomenalne sezone u Riveru stigao u Englesku i za sada je na 10 mečeva dao dva gola.

Za reprezentaciju je debitovao prošle godine kada je u meču sa Čileom zamijenio Anhela Di Mariju, a do sada je na 11 mečeva za nacionalni tim dva puta pogađao. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt