• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija precrtala čuvenog golmana - neće ni onog od 80 miliona! Selektor odredio ovu trojicu za Svjetsko prvenstvo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luis Enrike odabrao golmane za Mundijal.

 Selektor Španije Luis Enrike odabrao golmane za Mundijal Izvor: Profimedia

Golman Mančester junajteda David De Hea neće ići na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Selektor Španije Luis Enrike nije uvrstio ime čuvenog čuvara mreže ni na spisak od čak 55 imena koji je morao da dostavi. Tom odlukom, ipak, nije iznenadio mnoge, jer De Hea nije igrao za reprezentaciju Španije još od oktobra 2020.

Španski list "AS" objavio je da se očekuje da trojica golmana tamošnje reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru budu Unai Simon (25) iz Atletik Bilbaa, Robert Sančez iz Brajtona (25) i David Raja (27) iz Brentforda. To znači da će i golman Čelsija Kepa Arizabalaga biti dei Enrikeovog "Plana B" za Mundijal, iako se u oktobru ustalio pred stativama "plavaca" ispred Eduara Mendija. Čelsi je platio Kepu čak 80 miliona evra prije četiri godine.

Takođe, rezervna opcija za Svjetsko prvenstvo je i čuvar mreže Hetafea David Sorija, a ostaje da se vidi da li će Enrike zaista povesti na Mundijal navedenu trojku, dok će kod kuće ostaviti i golmana Mančester junajteda i golmana Čelsija.

Ova odluka će definitivno biti udarac za De Heu, koji je bio član selekcije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014 (iza Ikera Kasiljasa i Pepea Rejne), a 2018. je loše branio na Mundijalu u Rusiji, gdje su mnogi upamtili da je Kristijano Ronaldo dao tri gola dok je on čuvao gol Španije u remiju 3:3. Na tom Mundijalu primio je čak šest golova iz sedam udaraca iz ugla, a nakon svega je krivio loptu kojom se tada igralo Svjetsko prvenstvo, nazivajući je "veoma čudnom"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC