• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović o Mundijalu - Hoćemo da usrećimo Srbiju! Dušan se ne plaši Brazila: "Oni su favoriti, ali..."

Autor Dragan Šutvić

Dušan Vlahović pričao je o predstojećem Mundijalu, Juventusu, Filipu Kostiću, "Zlatnoj lopti"...

 vlahović o svjetskom prvenstvu  Izvor: MN PRESS

Dušan Vlahović nije zadovoljan svojim igrama u Juventusu, zna da može bolje, ali u isto vrijeme jedva čeka početak Svjetskog prvenstva. O tome i o sličnim temama pričao je u intervjuu za brazilski "TNT sport", a očekivano jedan od glavnih tema bio je predstojeći okršaj sa Brazilom na Mundijalu. Imao je samo riječi hvale za protivnike, a govorio je i o ambicijama "orlova".

Možda će vas zanimati

Srpski tim će prvi meč u Kataru igrati baš sa "kariokama" 24. novembra, poslije toga slijede dueli sa Kamerunom (28.11) i Švajcarskom (2.12).

"Velika je stvar za našu malu zemlju što smo na tako velikom događaju kao što je Svjetsko prvenstvo. Svi igrači od malih nogu maštaju da igraju za svoju zemlju na velikom takmičenju, stvarno sam srećan i ponosan što ću imati priliku da igram na Mundijalu sa svojom zemljom. Osjećamo svi ponos, jedva čekamo da počne takmičenje, biće sigurno divno iskustvo i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Neće biti lako, nalazimo se u teškoj grupi, moramo da budemo na visokom nivou, da damo 100 odsto na terenu, detalji odlučuju mečeve. Potrebno je naravno i malo sreće, ali je važno da ne gledamo predaleko, već da idemo polako, svašta može da se desi, želimo da usrećimo naš narod", rekao je Vlahović.

Potom je pričao o sastavu u kom je lider Nejmar, uz mnoštvo vrhunskih fudbalera.

"Neće sigurno biti lako. Biće jedna mnogo teška utakmica, Brazil je selekcija koja ima najviše uspjeha na Munidjalima, uvijek su favoriti na tako velikim takmičenjima. Moramo da budemo koncentrisani, vidjećemo šta će biti."

Pokazao je zatim srpski igrač kako razmišlja i koliko je samokritičan.

"Želim da budem bolji svakog dana i da napredujem, uvijek može da bude bolje nego što je bilo juče. Smatram da sam mogao da igram još bolje u 2022. godini, kako na ličnom nivou, tako i kada je tim u pitanju. Sada je najbitnije da ostanemo smireni i da idemo postepeno iz meča u meč. Sezona je tek počela, sve je moguće, samo moramo da budemo mirni."

Pričao je i o svom dolasku u klub, ali i o dolasku Filipa Kostića.

"Od kada sam došao u klub osjetio sam se prihvaćeno. Svi su mi pomogli da se adaptiram brzo, kako saigrači tako i direktori i ljudi unutar kluba. Oni najiskusniji su mi mnogo pomogli, sprijateljio sam se sa mnogima, srećan sam zbog toga. Srećan sam što je Filip došao, lakše mi je kada igram sa sunarodnikom. Privikao se i on na sve, nadam se da sam mu pomogao sa stvarima van terena, kako bi mogao da se fokusira samo na fudbal."

Na kraju je govorio i o "Zlatnoj lopti", završio je na 16. mjestu ispred nekih legendarnih igrača poput Kristijana Ronalda.

"Bilo je baš emotivno, bila je to potvrda da sam na pravom putu. Mnogo je lijep osjećaj biti u takvom društvu sa sjajnim igračima. Naravno, ovo je samo podsticaj da moram da nastavim da radim, da se trudim i naravno da se zabavljam kada sam na terenu", zaključio je Vlahović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC