• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal pred Mundijal - prijeti im izbacivanje sa šampionata! FIFA se hitno oglasila

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prijeti Tunišanima izbacivanje sa Mundijala...

 FIFA bi mogla izbaciti Tunis sa Mundijala 2022 Izvor: Profimedia

Tunisu prijeti izbacivanje sa predstojećeg Svjetskog prvenstva u Kataru! Do početka takmičenja ostalo je dvadesetak dana (od 20. novembra do 18. decembra), a zbog miješanja politike u sport ova zemlja mogla bi da bude suspendovana i da ne učestvuje na Mundijalu koji uskoro kreće.

Prema pisanju stranih medija, ministar omladine i sporta Kamel Degiš je javno pričao o tamošnjem savezu i o planovima za "rekonstrukciju Saveza i nove ljude", a zbog toga je reagovala i FIFA.

Ekspresno je stiglo saopštenje FIFA povodom toga, obavijestili su tamošnju federaciju (FTF) da pojasne najave i izjave ministra o "uticaju treće strane na rad saveza" i naglasili su da će "biti kažnjeni ukoliko ne budu poštovali pravila oko miješanja politike u sport".

Odgovor Tunišana očekuje se vrlo brzo, u suprotnom bi mogli da budu drakonski kažnjeni, pa i izbačeni sa šampionata.

"FIFA nije zabrinuta zbog jedne izjave, već zbog mnogih. U prethodnih nekoliko mjeseci ministar Degiš je dao nekoliko spornih izjava, pričao je o raspuštanju cijelog saveza i oni su to vidjeli kao prijetnju. Zato je FIFA reagovala", objasnio je sportski novinar iz Tunisa Suhal Kmira.

Oni se nalaze u grupi D sa Francuskom, Danskom i Australijom, a na pet dosadašnjih takmičenja nisu prošli grupnu fazu. FIFA je ranije tokom godine suspendovala Keniju i Zimbabve zbog sličnih prekršaja, isto je doživjela i Indija koja je dobila zabranu organizovanja Svjetskog prvenstva za žene (do 17 godina), ali je ta kazna potom poništena.

Mundijal se bliži, a ukoliko zaista dođe do suspenzije, biće interesantno vidjeti ko bi mogao da ih zamijeni. Već su se javili i Ukrajina i Italija, ali pravilnik kaže drugačije, odnosno da bi zamjena morala da bude sa istog kontinenta...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC