LIJEPE RIJEČI

Znate šta je Piksijeva tajna? Obezbijedio je egzistenciju! Savićević vjeruje u Srbiju u Kataru: Može i polufinale!

Autor Nebojša Šatara

Legendarni fudbaler Dejan Savićević podržao je Srbiju pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Dragan Stojković Dejan Savićević
Izvor: Instagram/draganstojkovicpixy

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je nešto više od dvije nedjelje, a svi u Srbiji jedva čekaju 24. novembar i meč protiv moćnog Brazila na kome se nadamo da će Piksijevi momci prikazati igru iz kvalifikacija. Iako su nas mnogi otpisali, prije svih "superkompjuteri" koji su algoritmom pokušali da odgonetnu novog prvaka svijeta, optimizam makar zrači na ovim prostorima i podrška je stigla i iz susjedne Crne Gore, inače jednog od rivala "orlova" u kvalifikacija za iduće Evropsko prvenstvo.

Legendarni fudbaler i prvi čovjek crnogorskog fudbala Dejan Savićević, koji je nedavno ugostio svog bivšeg saigrača iz reprezentacije i Crvene zvezde Dragana Stojkovića, vjeruje da će Srbija biti iznenađenje na Mundijalu.

"Tajna Dragana Stojkovića Piksija je ta što je uspješan, ostvaren čovjek koji je obezbijedio svoju egzistenciju. Piksi ima svoj stil i način rada. Ima svoj stil igre. Napadački fudbal. Zaveo je disciplinu, to je ono što je falilo reprezentaciji. Unio je duh i odnos prema grbu. To je pravi pristup, tako treba da se ponašaju i selektor i igrači kada brane boje državnog grba", rekao je čuveni "Genije" za RTS.

Podsjetimo, Srbija će pored Brazila - igrati i sa Švajcarskom i Kamerunom. Jasno je da imamo vrlo komplikovanu grupu u Kataru, ali svi sanjaju da će konačno proći prvu fazu...

"Više se plašim grupe nego utakmica poslije grupne faze. Srbija ima težak raspored, prvo Brazil, jedan od favorita. Ukoliko Srbija prođe grupu, biće težak protivnik svim reprezentacijama. Mogu da doguraju do polufinala", istakao je Savićević i tako svakako ulio nadu srpskim reprezentativcima da mogu biti iznenađenje u Kataru.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)